یک رصدخانه فضایی برای شناسایی سیارات موجود در اطراف ستارگان بیگانه به عنوان سومین ماموریت علمی کلاس متوسط سازمان فضایی اروپا(اسا) انتخاب شده که تا سال 2024 پرتاب خواهد شد.
ماموریت «گذرهای سیاره و نوسانات ستارگان(پلاتو)» توسط کمیته برنامه علمی اسا برای اجرا به عنوان بخشی از برنامه بینش کیهانی 2015-25 آن انتخاب شده است.
این ماموریت به بررسی دو زمینه اصلی بینش کیهانی خواهد پرداخت: اینکه شرایط لازم برای شکلگیری و ظهور حیات چه بوده و چگونه منظومه شمسی کار میکند.
پلاتو ستارگان نسبتا نزدیک را رصد و کاهشهای کوچک و منظم درخشش آنها را در زمان گذر سیارات از برابر این اجسام بررسی خواهد کرد.
این پروژه با استفاده از 34 تلسکوپ و دوربین جداگانه کوچک به بررسی سیارات اطراف حدود یک میلیون ستاره در نیمی از آسمان خواهد پرداخت.
پلاتو همچنین فعالیتهای لرزهای در ستارگان را بررسی خواهد کرد که اجازه توصیف دقیق ستاره میزبان هر سیاره کشفشده، از جمله جرم، شعاع و سن آن را خواهد داد.
این سنجشها در کنار مشاهدات سرعت شعاعی زمینی به محاسبه جرم و شعاع سیاره و در نتیجه تراکم آن کمک کرده و تصویری از ترکیبات سیاره را ارائه خواهد کرد.
این ماموریت به شناسایی و بررسی هزاران سیستم سیارهای فراخورشید با تاکید بر کشف و توصیف سیارات شبه زمینی و ابرزمینی در مناطق قابل سکونت ستاره میزبان خواهد پرداخت.
رصدخانه پلاتو در سال 2024 بر روی یک موشک سیوز از پایگاه فضایی اروپا در کورو برای یک ماموریت ابتدایی شش ساله به فضا پرتاب خواهد شد. این فضاپیما از نقطه لاگرانژی دو بکار خواهد پرداخت که نقطهای مجازی در فاصله 1.5 میلیون مکیلومتری زمین از منظر خورشید است.