تبلیغات
شماره 236 ماهنامه نجوم منتشر شد
ارسال در: 1392/12/04-16:06
شماره 236 ماهنامه نجوم به همراه تقویم نجومی 1393 منتشر شد. در این شماره گفت‌و‌گوی ویژه‌ای با هفت داوطلب ایرانی سفر بی‌بازگشت به مریخ انجام شده است. ژرفای این شماره هم مروری بر نقاط عطف تاریخچه‌ی تقویم هجری شمسی دارد و چگونگی تدوین تقویم ایرانی در گذر
شماره 236 ماهنامه نجوم به همراه تقویم نجومی 1393 منتشر شد. در این شماره گفت‌و‌گوی ویژه‌ای با هفت داوطلب ایرانی سفر بی‌بازگشت به مریخ انجام شده است. ژرفای این شماره هم مروری بر نقاط عطف تاریخچه‌ی تقویم هجری شمسی دارد و چگونگی تدوین تقویم ایرانی در گذر تاریخ را بررسی می‌کند.
رزتا در مسیر دنباله‌دار
فضاپیمای اروپایی رزتا (Rosetta)، پس از سفری ده‌ساله در منظومه‌ی شمسی دوباره بیدار شده است تا ماموریت خود را به سوی دنباله‌دار چوریومف جراسیمنکو (67P/Churyumov–Gerasimenko)، آغاز کند. این فضاپیما اکنون از خواب ۹۵۷ روزه بیدار شده است و دستگاه‌هایش دوباره شروع به کار کرده‌اند تا به سوی هدف اصلی در منظومه شمسی برود. سپیده شعرباف در این مقاله به ماموریت رزتا و سطح‌نشین آن، فیله، که قرار است روی سطح دنباله‌دار فرود آید پرداخته است.

مهاجران

هیچ بعید نیست یکی از برگزیدگان نهاییِ سفرِ یک سویه به مریخ ایرانی باشد. تعداد ایرانی های ثبت نام کرده در دور اول 15 نفر بود آن هم در میان 202,586 نفر داوطلب. گرچه تعداد به مراتب بیشتری قصد ثبت نام داشتند، ولی دشواری واریز وجه ثبت‌نام از ایران به خارج از کشور، تعداد را محدود به این 15 نفر کرد. محمدجواد ترابی گفت‌وگویی اختصاصی با هفت داوطلب ایرانی سفر بی‌بازگشت به مریخ انجام داده است. این گفت‌و‌گوها به صورت اختصاصی و برای نخستین بار در میان رسانه‌های فارسی‌زبان با ماهنامه نجوم انجام شده است.
راهنمای رصد انفجاری کیهانی
ابرنواخترها مهیب‌ترین انفجارهای هستی‌اند و اول بهمن امسال ابرنواختر درخشانی در کهکشان ‌M82 مشاهده شد؛ کهکشانی که فقط ۱۲ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد... کاظم کوکرم در این مطلب به این ابرنواختر و نحوه نام‌گذاری و رصد ابرنواخترها پرداخته است.
چه کسی تقویم را جابه‌جا کرد؟
تقویم هجری شمسی از چه زمانی در ایران رایج شد؟ تقویم شمسی را خیام تنظیم کرد یا پیش از آن وجود داشت؟ اصلاحات تقویم در طی زمان چه بود؟ امیرمحمد گمینی در این مقاله به بررسی این سوالات و دیگر شگفتی‌های تقویم هجری شمسی پرداخته است.
تحویل سال و کبیسه در تقویم هجری شمسی
مقاله دیگری نیز مرتبط با تقویم هجری شمسی توسط علی ابراهیمی سراجی نوشته شده است. چگونگی تدوین تقویم ایرانی در گذر تاریخ، تحویل سال و کبیسه در تقویم هجری شمسی و ظرافت‌های این تقویم در این نوشته مطرح شده است.
بازخوانی سیاهچاله‌ها
استیون هاوکینگ در بخشی از آخرین مقاله علمی که منتشر کرده است، گفته: "نبود افق رویداد به معنای آن است که سیاهچاله‌ای وجود ندارد..." اما به راستی منظور از این جمله در مقاله‌اش چه بوده است؟ برای پاسخ به این پرسش و برای آن‌که با سیاهچاله‌ها و مفاهیم گرانشی بیشتر آشنا شوید، همراه با مقاله رضا امیرارجمند در این شماره پرونده سیاهچاله‌ها را بازخوانی کنید.
همچنین این شماره همراه با تقویم نجومی سال ۱۳۹۳ است.

منبع :nojum.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید