تبلیغات
شماره 31 ماهنامه آسمان شب منتشر شد
ارسال در: 1393/02/18-22:27
سی و یکمین شماره ماهنامه آسمان شب،  منتشر شد.
در شماره31 ماهنامه آسمان شب می‌خوانیم:
      قلم

حمیدرضا کریم‌پور، آندره،بهرخ خوشنویس، ایرج ابراهیمی، حبیب اله عصاره، فرشاد ابراهیمی


gallery-500.jpg
      نگارخانه
 

   نگارخانه ویژه سفر رصدگران ایرانی به آفریقا 

      گفتگو
mosahebe-500.jpg

دو قدم مانده به صبح


احسان سنایی اردکانی


safarname-500.jpg

نگاهی به ماموریت داون (بامداد)، نخستین سفیر بشر در وستا و سرس گفت‌وگو اختصاصی آسمان شب با دکتر مارک سایکس (Mark Sykes  )، از پژوهشگران ارشد ماموریت

سفرنامه

نفرین تورکانا    

گزارش اختصاصی آسمان شب از تیم ایرانی رصدگران کسوف در شمال کنیا

پیدا کردن رصدگاهی امن و نزدیک برای ثبت وقایع نجومی، یکی از اصلی‌ترین مشغله‌های ذهنی یک عکاس آسمان شب است؛ اما این‌بار قرار نبود رخداد خاصی را شبانه دنبال کنیم، بلکه در روز روشن آن هم 4500‌کیلومتر دورتر از خانه، مکانی ناشناخته در شرق قاره همیشه جذاب و اسرارآمیز آفریقا، به دنبال گرفتن خورشید.

 

      ستاره شناسی
Astro-500.jpg

آلمای شگفت‌انگیز

چشم تیزبین زمین رو به آسمان

فناوری پیشرفته آلما، نوید پرده‌برداری از منشاء کیهان را می‌دهد.


برگردان: واروژان هارطون 

بیشتر چیزهایی که در جهان مرئی می‌بینیم (ستاره‌های درخشان، سیاراتشان و کهکشانی که این ستاره‌ها در آن قرار دارند) در ابرهایی بسیار سرد از گاز، با دمایی تنها چند ده درجه بالاتر از صفر مطلق، زاده شده‌اند. عمق درون این ابرها، عمدتا در طول موج‌های پرتو ایکس، فروسرخ و یا امواج رادیویی، نامرئی هستند. اما اسرار خود را در طول موج‌های زیر میلی‌متری و میلی‌متری، منطقه‌ای کمتر شناخته شده از طیف الکترومغناطیس،که مابین بلندترین طول موج فروسرخ و کوتاه‌ترین طول‌موج رادیویی فشرده شده است،  فاش می‌سازند.

 92 به روایت خبر: 7 خبر برتر سال

 

هر سال اتفاق‌هایی در دنیای ستاره‌شناسی و فضا رخ می‌دهد که ما را به آینده‌ای بهتر از پیش امیدوار می‌کند.

احمدرضا قائدی
هر خبر امیدوارکننده‌ای که می‌شنویم، فکر می‌کنیم که به دستاورد عظیمی دست یافته‌ایم که مشکل ندانسته‌های دیروز و سوالات فردای ما را حل خواهد کرد. اما زمانی که در پایان سال، به این وقایع نگاهی دوباره می‌اندازیم، درمی‌یابیم که در کنار تمام احساس خوبی که از پیشرفت داریم، تنها با حجم زیادی از سوالات جدید روبه‌رو هستیم که برنامه سال‌های آینده دانشمندان را از پیش تعیین کرده است.

آسمان ماه

احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی

نقشه آسمان 
احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی

 شکار سیارک: درس سوم

جمعیت شکارچیان سیارک

مراحل چهارگانه کشف

فرزاد اشکر
در سال‌های پایانی قرن 18 میلادی، 24 نفر از منجمین گروهی را برای یافتن سیارات گمشده در فاصله 8/2 واحد نجومی از خورشید تشکیل دادند. آنها به امید آنکه مانند ویلیام هرشل در سال1781، و بر اساس قوانین تیتس  بُدِ، سیاره گمشده را کشف کنند، شروع به رسم تصاویر صفحه دایره‌البروج برای مشاهده هرگونه جابه‌جایی اجرام در پس‌زمینه ستاره‌ای کردند.

 گزارشات خود را چگونه ارسال کنیم

تطبیق داده‌ها برای استفاده ستاره‌شناسان حرفه‌ای

بیتا کریمی‌فر
پس از یادگیری تکنیک‌های مورد نیاز برای رصد ستارگان متغیر و به‌کارگیری شیوه‌های استاندارد رصدی و جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز از یک یا چند ستاره متغیر، لازم است که داده‌های شما با داده‌های مشابه جمع‌آوری شده توسط دیگر رصدگران، تطبیق داده شود تا داده‌ها برای استفاده ستاره‌شناسان حرفه‌ای آماده گردند.

عمق آسمان

 بازی با سیاهگوشِ بازیگوش آسمان

برگردان: سپیده مکارمی

اگر نمی‌توانید موقعیت صورت‌فلکی سیاهگوش را به سرعت پیدا کنید شما را درک می‌کنم چرا که ستاره‌های  آن به درخشندگی صورت‌های فلکی مشهوری همچون شکارچی یا عقرب نیستند. سیاهگوش یکی از صورت‌های فلکی زمستان است اما در حقیقت نیمی از آن در شمال خرچنگ، و باقی آن میان کاسه آبگرد بزرگ و ارابه ران قرار گرفته است. پس در فصل بهار، هم می‌توانید سیاهگوش را مشاهده کنید.


شکار یک سوژه

ارباب حلقه‌ها برمی‌خیزد

لازم نیست چندان صبر کنید. زمان رصد زحل اکنون است.

برگردان: نگین نقبایی

دو سوال وجود دارد: 1) نخستین جرمی که زمان دستیابی به تلسکوپ برای نخستین‌بار آن را مشاهده کردید، چه بود؟ 2) کدام جرم آسمانی است که زمانی که آن را با تلسکوپ خود به دیگران نشان می‌دهید با بهترین واکنش آنها روبه‌رو می‌شوید؟ اگر شما هم مانند بیشتر رصدگران آماتور باشید، پاسخ شما برای هر دو سوال یک کلمه است: زحل.

آسمان‌گردی

الهه‌های باستان، بانوی آسمان را دور می‌زنند

سال 93 اگرچه با آسمانی ابری و بارانی در بیشتر نقاط کشور آغاز شده، اما در پس آن خبرهای خوشی دارد.

احمدرضا قائدی
شروع سال جدید بانوی آسمان در کانون توجه رصدگران قرار داد؛ هر چند خود به تنهایی سوژه‌ای جذاب برای شکارچیان اعماق آسمان به شمار می‌آید. کهکشان M104، تنها یکی از این جذابیت‌هاست. اما سنبله میزبان یکی از اعضای خانواده خورشیدی ماست، آن هم در درخشان‌ترین حالتش یعنی در مقابله.


      خبر و فراخبر
Khabar-500.jpg

اخبار ویژه
مروری بر آخرین اخبار دنیای ستاره‌شناسی و فضا

نفیسه غلامی / فاطمه مهدی زاده

کنکاش

طالع بلند چینی

ستاره‌شناسی چینی به بازار می‌آید

احمدرضا قائدی
جهش چین در طول دهه‌های گذشته همه را به حیرت واداشته است. ستاره‌شناسی در چین اوج می‌گیرد. 
     فضا، مرز بیکران
Space-500.jpg

سرقت فضایی

چه کسی سیارک مرا دزدید؟

نویسنده: میناکشی وادوا
برگردان: احمدرضا قائدی
برگردان: وحید نصر اصفهانی
اقدام بعدی انسان‌ها در زمینه علوم فضایی، برداشتن گام‌های ابتدایی برای کشاندن سیارک به مدار ماه خواهد بود.

خرگوش یشمی

غافلگیری به شیوه ارتش سرخ چین 

همه‌چیز را می‌توان از چینی‌ها انتظار داشت. از ساخت تخم‌مرغ مصنوعی گرفته تا یک ماه‌نورد.

مهسا رفیعی
 کشوری بزرگ با جمعیتی سرسام‌آور، زمانی که در خیابان‌های شهرهایش قدم می‌زنیم، چیزی جز آدمیزاد در آن دیده نمی‌شود.به لطف واردات رسمی و غیررسمی کالاهای چینی به کشورمان و البته بسیاری از کشورهای دیگر، اقتصاد این کشور رشد سریعی را تجربه‌کرده و امروز به یکی از سرمایه‌داران بزرگ در میان کشورهای دنیا تبدیل شده است. سرمایه، گام نخست در راه تکنولوژی جدید و تکنولوژی جدید یعنی حرف جدید برای گفتن. چین اکنون در عرصه فضایی، حرف‌های زیادی دارد؛ دیروز در مدار زمین و امروز فراتر از آن.

هالیوود گیشه ­ها را با فضا تسخیر کرد

«گرانش» از نگاه یک فضانورد

نویسنده: تام جونز

برگردان: محمدتقی امیرسام

«گرانش»؛ فیلم پرفروش هالیوودی که با استفاده از چشم‌اندازهای زیبای زمینی، طراحی پیچیده جزییات لباس‌های فضانوردی و رعایت بسیاری از الزامات فنی، لایق دریافت جوایز بی‌شماری است، اما افسوس که شخصیت اصلی داستان، "دکتر رایان استون"، می‌توانست با شرکت در چند کلاس فضانوردی، نقش بهتری ایفا کند! فضانورد حرفه‌ای، تام جونز، که چهار‌بار تجربه­ پرواز با شاتل و سه بار پیاده‌روی فضایی را دارد، بیشتر در مورد تجربه خود از تماشای فیلم می­گوید.

      چرا و چگونه
chera o chegoone-500.jpg

خانواده کاوشگران مریخ 

 10 نکته آموزنده از مسافر چلیابینسک

برگردان: سارا سهراب نژاد
در اواخر سال 91 بود که سیارکی از آسمان روسیه عبور کرد و با نیرویی بیش از نیروی یک بمب اتم منفجر شد.
 
      ستاره شناسی نوجوان
nojavan-500.jpgXX

کیهان از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 مهسا رفیعی
آسمان شگفتیهای فراوانی را در خود جایداده که گاه تصور آنها نیز برای یک انسان بسیار مشکل است. در طول مدتی که گذشت درباره برخی از اجزای تشکیلدهنده آسمان صحبت کردهایم، اما در این شماره می‌خواهیم کاوشی سریع و کلی داشته‌ باشیم تا شما را با هرآنچه می‌توانید و نمی‌توانید در آسمان مشاهده کنید، آشنا کنیم.
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید