تبلیغات
شماره ۲۳۸ ماهنامه نجوم منتشر شد
ارسال در: 1393/03/12-12:00
شماره ۲۳۸ ماهنامه نجوم همراه با اخبار مأموریت‌های فضایی و رازی از کهکشان‌های دوردست و دیگر تازه‌های نجوم و فضا منتشر شد. ژرفای این شماره نگاهی به دوردست‌ها دارد و در آن به سیارات فراخورشیدی و همتایان زمین پرداخته شده است. گزارشی از برگزاری روز جهانی
سرزمین دیگران
ژرفای شماره ۲۳۸ به موضوع سیارات فراخورشیدی‌ اختصاص یافته است. امروزه می‌دانیم که ستاره‌ی مادر منظومه‌ی شمسی، یعنی خورشید، فقط یکی از بیش از ۲۰۰ میلیارد ستاره‌ای است که در کهکشان راه شیری جای گرفته‌اند و راه شیری خود یکی از حدود ۱۰۰ میلیارد کهکشانی است که کل جهان را تشکیل می‌دهند. از زمانی که فهمیدیم هر کدام از نقطه‌هایی که در آسمان به نام ستاره می‌شناسیم، اجرامی مانند خورشید هستند این پرسش هم به وجود آمد: آیا این ستاره‌ها می‌توانند میزبان سیاراتی باشند؟ در حال حاضر چه اطلاعاتی از سیارات دوردست جهان داریم؟ پیمان اکبرنیا در این شماره به بررسی کلی فراخورشیدی‌ها پرداخته است.

شکار سیاره‌های فراخورشیدی از ورای جو زمین
در ادامه‌ی بخش ژرفا، مقاله آریا صبوری درباره ابزارها و چگونگی کشف سیارات فراخورشیدی است. اینکه در واقعیت تلسکوپ‌ها چه می‌بینند و دانشمندان چه‌طور هدف خود را انتخاب و تلسکوپ را به سمت آن نشانه می‌روند؟ در این مقاله به سراغ یک تمرین ساده و همچنین چند روش کشف سیاره به سبک علوم شهروندی می‌رویم.

بررسی نجومی رویت هلال ماه‌های رمضان و شوال ۱۴۳۵ در ایران
آقای محمدرضا صیاد، پژوهشگر تقویم و رویت هلال ماه، در این مقاله چند روش برای پیش‌بینی وضع رویت هلال ماه‌های رمضان و شوال ۱۴۳۵ در ایران مطرح کرده‌اند و نقاط جغرافیایی مناسب انتخاب و محاسبه شده‌اند و در نهایت این روش‌ها با معیار سید محسن قاضی میرسعید بر اساس مشخصه‌های فاز و ارتفاع ماه مقایسه شده است.

بچرخ تا بگردیم!
حتما می‌دانيد كه بسياری از اجرام آسمانی در حال چرخش به دور خود و همين‌طور گردش به دور جرم ديگری هستند. گويی حركت وضعی و انتقالی، مكمل و لازم و ملزوم يكديگرند. اما اين حركت‌ها در هر جرمی جهت و زاويه‌ای متفاوت دارد. به راستی چه چيزی موجب چرخش اجرام آسمانی می‌شود؟ چرا اغلب اجرام منظومه‌ی شمسی در يک جهت می‌چرخند؟ رضا امیرارجمند در این مقاله مروری بر عوامل موثر در حرکت اجرام آسمانی و چرخش و گردش در منظومه‌ شمسی به زبان ساده دارد.

مندلیف کیهان
۱۱۸ عنصر شناخته شده جدول مندلیف کی و کجا ساخته شده‌اند؟ شکل‌گیری عناصر در جدول تناوبی، یعنی جایی که عنصر هیدروژن قرار دارد، با آفرینش عالم آغاز می‌شود؛ با مهبانگ اسرارآمیز... و بعد از آن است که تحولات و رویدادهای کیهانی گوناگونی سبب تشکیل سایر عناصر شناخته شده در جهان امروز ما می‌شود. مقاله امین جمشیدی در این شماره درباره‌ی منشأ پیدایش عناصر موجود در طبیعت در سرآغاز عالم است.

به نام نجوم برای همه
سابقه‌ی نام‌گذاری روزی به نام نجوم و برگزاری مراسمی برای عموم به بیش از ۴۰ سال پیش باز می‌گردد. هدف از برگزاری چنین برنامه‌هایی آشنا کردن عموم مردم با زیبایی‌های آسمان شب و جلب توجه آن‌ها به دنیای بی‌کرانی است ورای زمین که دغدغه‌های روزمره ما را از آن غافل کرده است. روز نجوم امسال در ایران مطابق با جمعه ۱۹ اردیبهشت بود. در این شماره گزارش رضا امیرارجمند از برگزاری روز نجوم سال ۱۳۹۳ در سراسر ایران را بخوانید.
فهرست کامل مطالب این شماره‌ی ماهنامه‌ی نجوم را در لینک زیر مشاهده کنید:

فهرست کامل شماره‌ی 238 نجوم

وبگاه Nojum.ir
منبع :nojum.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید