طالعبینی در گذر زمان
ژرفای این شماره به طالعبینی و پیشگویی و افشای رازهای پیشگوییها و رمالیها میپردازد. امیرمحمد گمینی، پژوهشگر تاریخ نجوم در پژوهشکدهی تاریخ علم دانشگاه تهران، در اولین مقاله ژرفا این گونه میگوید: برای یافتن منشا طالعبینی باید به دوران بسیار دور سفر کرد؛ دورانی که تمدنهای بینالنهرین آهسته آهسته در عراق امروز شکل گرفتند و چنان فرهنگ و تمدنی ایجاد کردند که تا به امروز در اعماق فرهنگ جهان نفوذ و تاثیر دارند...
آیا طالعبینی علمی است؟
مقاله دیگر ژرفا نیز به دلایل نقض طالعبینی میپردازد و پاسخ به سوالاتی همچون چرا طالعبینی علمی نیست؟ و یا اعتقاد به طالعبینی از کجا میآید؟ و رمل و اسطرلاب به راستی چه کاربردی دارند؟ در این مقاله امیرمحمد گمینی، نمونههایی از اعتقاد به طالعبینی را مطرح میکند و دلایل نقض این اعتقادات را میشمارد.
سعد و نحس ذهن
مقاله پوریا رستمیپور به جنبه دیگری از اعتقاد به طالعبینی میپردازد. او در این مقاله ریشههای روانی در پذیرش طالعبینی را مرور میکند و میگوید: در واقع طالعبینی عصر حاضر تلاش پرتوهمی است برای ایجاد احساس کاذبی از امیدواری و پیشبینیپذیری رویدادهایی که هر فرد در زندگی خود با آنها روبهرو میشود.
فریب ماه
مروری بر چند شایعه دربارهی قمر زیبای زمین
ماه، این قمر زیبای زمین، سرچشمهی شعرها و داستانهای بسیاری در ادبیات فرهنگهای مختلف جهان است. اما کدام یک از این داستانها واقعی و کدام یک افسانهای زاییدهی تخیلات بشر است؟ آریا صبوری در این مطلب نگاهی به داستانهایی از جنس ماه دارد.
راهنمای انتخاب دوربین برای عکاسی نجومی
اگر میخواهید دوربینی تهیه کنید و با آن از آسمان شب و یا پدیدههای نجومی عکسبرداری کنید، قطعا میخواهید بدانید این دوربین چه ویژگیهایی باید داشته باشد. همه چیزهایی که باید دربارهی انتخاب دوربین مناسب برای عکاسی نجومی را بدانیم، مهدی مومنزاده در این مقاله آورده است.
وبگاه : nojum.ir