تبلیغات
شماره 32 ماهنامه آسمان شب منتشر شد
ارسال در: 1393/04/20-19:37
سی و دومین شماره ماهنامه آسمان شب، با مطالب متعدد و جذاب در زمینه ستاره شناسی و دانش فضایی و با کیفیت و کمیت همیشگی، منتشر شد.

سی و دومین شماره ماهنامه آسمان شب، با مطالب متعدد و جذاب در زمینه ستاره شناسی و دانش فضایی و با کیفیت و کمیت همیشگی، منتشر شد.

 شما می‌توانید با خرید انلاین از تارنمای www.forooshi.com  و یا با تماس با شماره 77516439، ماهنامه را به قیمت روی جلد و با پیک رایگان تهران و پست رایگان شهرستان، سفارش دهید.  

همچنین با اشتراک آسمان شب، می توانید مجله را با با پیک رایگان تهران و پست رایگان شهرستان، با قیمت 7000 تومان، تهیه نمایید.

اشتراک 12شماره پست عادی 84000 تومان؛ اشتراک 12شماره پست سفارشی  (پیک تهران)96000 تومان.

Jeld32-500.jpg


 
در شماره32 ماهنامه آسمان شب می‌خوانیم:
      قلم

اسداله قمری نژاد


cover Gallery-500.jpg
      نگارخانه

رقص ستارگان در آسمان؛ عطا مقتدری 

ابرهای عقرب؛ فرزاد زمانفر 

تک درخت غمگین صحرا؛ علیرضا ندیمی 

بودا و زن بر زنجیر؛ اوین حمیدی 

فوت کوزه‌گری؛ مرتضی مرادلی

      گفت و گو
cover Mosahebe-500.jpg

مقصد بعدی برنامه‌های فضایی ایران کجاست؟

اشکها و لبخندها، در برنامههای فضایی ایران

در گفتگوی اختصاصی با دکتر محمد ابراهیمی، رییس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی کشور

محمدرضا رضایی
 

      ستاره شناسی

Cover Astro-500.jpg

بازنگری معادله دریک

چه تعداد تمدن در کیهان وجود دارد؟

 حیات در کیهان چندان فرمول‌پذیر نیست، اما شاید فرمول دریک کمی ما را به جواب سوال نزدیک کند

برگردان: سید ایمان میری

پنجاه سال پس از اینکه فرانک دریک احتمال وجود حیات در کهکشان خودمان را بررسی کرد، حال باید دید هم اکنون در چه وضعیتی قرار داریم. جستجوی حیات هوشمند در دیگر نقاط کیهان از پنجاه سال پیش آغاز شد. جست‌وجو هنوز موفقیتی در پی نداشته است، اما معادله فرانک دریک به ستاره‌شناسان کمک می‌کند تا به تخمینی از تعداد سیارات دارای حیات هوشمند و قابل ارتباط در کهکشان دست یابند.

آروزهای بزرگ

چگونه پسری از نَشویل کیهان را تغییر داد؟ 

بسیاری از ستاره‌‌‌شناسان بزرگ کار خود را در سخت‌ترین شرایط ممکن آغازکردند و بارنارد نمونه بی‌همتای آنهاست. 

برگردان: وحید نصراصفهانی

اکتشافات ادوارد امرسون بارنارد شامل ستاره‌های دنباله‌دار، سحابی‌های تاریک و پنجمین قمر، سیاره مشتری است. گرچه او در فقر و تنگ‌دستی شروع به‌کار کرد، اما به یکی از دانشمندان برتر جهان تبدیل شد.

آسمان ماه

احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی

نقشه آسمان 
احمدرضا قائدی / مهسا رفیعی

کمیت برای ثبت گزارش‌ها

ستاره متغیر

بیتا کریمی فر

همان‌طور که پیش‌تر به اهمیت و نحوه‌ ثبت گزارش‌های رصد متغیرها اشاره شد، انجمن رصدگران متغیرهای گرفتی آمریکایکی از معتبرترین مراکز جهت رسیدن به این مهم است

 رصد و رصدگران

خورشید کاذب

زیبا‌ترین اثر هنریِ جوّ زمین 

مسعود رضازاده

گاهی فرآیند‌های فیزیکی،در کمال سادگی، نتایج یبزرگ و باورنکردنی خلق می‌کنند،آنچنان که ما با آنها به روزمره‌گی می‌رسیم وبه آسانی از حقیقت بزرگی که در ورای آنها پنهان است غافل می‌مانیم، حقایقی که ممکن است درک ما را از دنیای پیرامون تغییر دهند.

بررسی عوامل مختلف در اختفاهای متفاوت

ستاره‌ها و سیارک‌های مخفی

فرزاد اشکر

در این مقاله به معرفی رخگرد و اختفای ستاره‌ای با ماه می‌پردازیم و همچنین توضیحی راجع به سیارک‌ها برای اختفاهای آینده خواهیم پرداخت.

عمق آسمان

کاوش در آخرین فهرست سحابی‌های سیاره‌ای

فهرست پِرِک-کوهوتک فهرستی است شامل برخی از کوچکترین،ضعیف‌ترین و مبهم‌ترین شکارهای عمق آسمان.

برگردان: سپیده مکارمی

می‌توان گفت بیشتر خواننده‌های ما نام لوبوس کوهوتک را می‌شناسند یا حداقل با نام‌خانوادگی او آشنایی دارند. او همان منجم اهل چک است که دنباله‌دار C/1973E1،کوهوتک، را در مارس سال 1973، کشف کرد. این جرم پرنور با پیش‌بینی‌های اغراق‌آمیز (بیشتر توسط کارل ساگان منجم آمریکایی) مبنی بر درخشندگی آن تبدیل به "بمب عمل‌نکردهقرن" شد.

شکار سیارک: درس چهارم

گام اول

قدمی کوچک در مسیری طولانی 

فرزاد اشکر

مشکل بزرگی که در رسم منحنی نوری سیارک ­ها وجود دارد تغییر شب به شب ستاره­ای است که به‌عنوان مرجع در نظر گرفته شده، چرا که سیارک در حال حرکت است. این مشکل به همراه مسایل دیگری کهداده­هارا تحت تاثیر قرار می­دهند، باعث می­شوند انحرافاتی در قدر داشته باشیم که باید حذف شوند تا با در کنار هم قراردادن داده­ها یک منحنی نوری هموار حاصل شود.پس از تنظیم‌کردن کل داده­های به‌دست آمده، می­توان داده­های مناسب را در نظر گرفت و از حجم اطلاعات کاست تا با مطالعه داده­های ضروری بتوان به یک نتیجه­گیری دقیق رسید، و سپس با کاستن از حجم اطلاعات و مطالعه داده‌های ضروری به تشخیص دوره‌های بسیار آهسته با دامنه کم پرداخت.


     فضا، مرز بیکران
Cover Space-500.jpg

سیاره سرخ

آماده برای مریخ

در برخی از دورافتاده‌ترین گوشه و کنار جهان محققان گرد هم آمدند تا شرایط زندگی مریخی را آزمایش کنند.

برگردان: فاطمه هاشمی‌نسب

بیش از 200هزار نفر از 140 کشور مختلف برای بلیط یک طرفه به سوی مریخ دربرنامه تلویزیونی هلندی Mars Oneثبت‌نام کرده‌اند. تهیه‌کنندگان با شروع روند انتخابی دوساله‌ایی به جستجوی شرکت‌کنندگان مناسبی برای مسکونی ساختن مریخ پرداختند و همچنین به دنبال کسانی بودند که بخواهند به ستارگان تلویزیونی واقعی تبدیل شوند. در دسامبر 2013 برنامه Mars One  اعلام کرد که یک مریخ‌نورد غیر انسانی و ماهواره‌ مخابراتی به سیاره سرخ اعزام می‌کند تا در سال 2018 به مقصد برسند و امیدوار است که  این ماموریت از سال 2024 به‌وسیله انسان،  با تیم‌های 4نفره قوی که هر 2 سال فرستاده می‌شوند، اداره شود.

داستان

اعتصاب

بهزاد قلی‌پور

به محض اینکه شنیدم «نیک»  برای ماموریت جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی  در ماه مارچ 2014، انتخاب شده است، حدس زدم که باید خودش باشد: یکی از دوستان دوران دبیرستانم.اگرچه رابطه زیادی باهم نداشتیم، اما می‌دانم که او به فضا و فضانورد شدن علاقه شدیدی داشت. یکی از تعابیر بامزه و جالبش درباره رشته مورد علاقه من، یعنی رشته «خبرنگاری»، این بودکهآن را همچون رصد آسمان،نوعی رصد اخبار و زندگی روزمره می‌دانست! این تعبیر نشان می‌داد که او چقدر مایل است از همه‌چیز تصویری نجومی ارایه دهد. بالاخره برای ارضای کنجکاوی و پیگری حدس خودم،بلافاصله به وبلاگ شخصی‌اش سر زدم تا از درستی این خبر مطمئن شوم.

 
      خبر و فراخبر
Cover khabar-500.jpg

اخبار ویژه
مروری بر آخرین اخبار دنیای ستاره‌شناسی و فضا

نفیسه غلامی / فاطمه مهدی زاده

کنکاش

سکانس‌هایی از کیهان که سانسور شد

برگردان: فاطمه هاشمی نسب

سرگذشت جهان در واقع فیلمی حماسی است، اما هنوز برخی صحنه‌های حیاتی را ندیدهایم.


 
      چرا و چگونه
Cover chera& chegoone-500.jpg

TOP TEN

چگونه یک فضانورد شویم

ما از طریق ده‌گام به شما می‌گوییم که بال‌های فضایی خود را با ناسا یا آژانس فضایی اروپا به دست آوردید.

برنامه این شماره سینما و دانش

پرندگان آزاد

مهسا رفیعی

اقمار سیارات

ده قمر بزرگ منظومه‌شمسی

 مهیا رفیعی

 
      ستاره شناسی نوجوان
Cover Nojavan-500.jpg

 فضاپیماها: اکنون کجا هستند؟

برگردان: عسل بختیاری

اگر چه ماموریت ­های فضایی هنگامی که زمین را ترک‌کرده و به اهداف اولیه خود دست می‌یابند، مورد توجه قرار می‌گیرند، اما پس از اتمام پروژه‌ها، ما چیز زیادی از آنها نمی‌شنویم. اما تنها به این دلیل که یک فضاپیما از صدر اخبار خارج می‌شود، بدان معنا نیست که ناپدید شده است: ماموریت‌ها می‌توانندسال‌ها طول بکشند، و معمولا در فضا نابود یا رها می‌شوند. چه اتفاقی برای ماموریت‌های فضایی مورد علاقه شما می‌افتد؟ در اینجا ما می‌خواهیم برخی از مشهورترین ماموریت‌های فضایی را و این که الآن درکجا هستند، بررسی کنیم. 


      جهت خرید آنلاین شماره 32 ماهنامه آسمان شب اینجا را کلیک کنید      

منبع :nightskw.ws
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید