شماره ۲۴۰ ماهنامه نجوم منتشر شد. این شماره نگاهی به شهابسنگهای پیدا شده در ایران و روند بررسی شهابسنگها برای جستوجوگران شهابسنگها دارد.ژرفای این شماره مطالبی برای علاقهمندان به عکاسی رد ستارهها و عکاسی به روش مرور زمان را مورد بررسی قرار داده است.
شهابسنگهای ایران
در این شماره ماهنامه پروندهای درباره شهابسنگهای ایران و نحوه پیدا شدن و نامگذاری آنها به چشم میخورد. پس از پیدا شدن یک شهابسنگ حفظ و نگهداری از آنها موضوع مهمتری است و مشارکت بینالمللی در زمینه شناخت و بررسی شهابسنگها شکل میگیرد. حامد پورخرسندی در مقاله شهابسنگهای ایران از تحقیقاتی که برای بررسی شهابسنگها انجام شده و در حال انجام است میگوید. همچنین در مقالهای دیگر راهنمای کوتاه برای جستوجوگران شهابسنگ آمده است.
هتل فضایی اولویت گردشگری فضایی
پوریا ناظمی در گفتوگویی با جان اسپنسر بنیانگذار انجمن گردشگری فضایی از چشمانداز آینده فضاگردی و پروژههایی که در زمینه گردشگری فضایی انجام میشود میگویند.
محیطهای میان ستارهها
شاید شما هم شنیده باشید که میگویند اتمهای سازندهی سلولهای بدن ما و گیاهان و جانوران همگی زمانی در ستارهها ساخته شدهاند. این تعبیری صحیح و منطبق بر واقعیت است، پس همهی ما زمانی گاز و غبار سرگردان در فضای بیکران کهکشان بودهایم! ((محیطهای میان ستارهها)) عنوان مقاله این شماره حامد الطافی است.
شهابهای برساوشی زیر نور ماه
آسمان این شماره به معروفترین بارش شهابی تابستان، بارش برساوشی پرداخته است و اینکه با وجود نور شدید ماه در زمان اوج بارش شهابی برساوشی احتمال دیدن آذرگویهای درخشان بسیار است.
رد ستارگان در یک قاب
رد ستارهها در تصاویر نجومی چگونه به وجود میآيند؟ این حرکت چگونه ثبت میشود؟ در ژرفای این شماره امین جمشیدی، مرتضی مرادلی و محمد رحیمی شیوههای ثبت تصاویر رد ستارهها و چگونگی ساخت ویدئوهایی موسوم به مرور زمان (Timelapse) را مطرح میکنند. ((راهنمای عکاسی از رد ستارگان)) و ((عکسبرداری به روش مرور زمان)) مطالبی هستند که در این شماره میخوانید.
فهرست کامل مطالب این شمارهی ماهنامهی نجوم را در لینک زیر مشاهده کنید: