دانشمندان در حال بررسی مرحله ماقبل تاریخ منظومه شمسی برای درک بهتر از حوادثی هستند که منجر به تولد خورشید شدهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان به رهبری دکتر ماریا لوگارو و پرفسور الکساندر هگر از دانشگاه موناش با استفاده از پرتوزایی به تعیین آخرین زمانی پرداختند که عناصر سنگین مانند طلا، نقره، پلاتینیوم، مس و عناصر نادر در زمین به ماده منظومه شمسی توسط ستارگان تولیدکننده آنها افزوده شده است.
لوگارو گفت: ما با استفاده از هسته رادیواکتیو سنگین در دنبالهدارها برای تعیین زمان این افزودنیهای نهایی، درک بهتری از دوران پیش از تاریخ منظومه شمسی پیدا کردهایم و اکنون میتوانیم با اطمینان بگوئیم که درصد نهایی طلا، نقره و پلاتینیوم حدود 100 میلیون سال پیش از تولد خورشید به ماده منظومه شمسی افزوده شده است.
وی افزود: درصد نهایی مس و عناصر نادر زمینی مانند مواد سازنده تلفن هوشمند در نهایت 30 میلیون سال پیش از تولد خورشید به این ماده اضافه شده است.
به گفته محققان، زمانبندی دقیق این رویداد، فرصتهای جدیدی را برای درک مجموعه رویدادهایی که به شکلگیری خورشید انجامیدهاند، ارائه خواهد کرد.
کمی بعد از آخرین افزودن عناصر سنگین، ماده منظومه شمسی وارد دوره نهفتگی یا انکوباسیون شد که در آن مهدکودک ستارهای شکل گرفته و خورشید به همراه چند ستاره دیگر متولد شده بودند.
دانشمندان معتقدند درک بازه زمانی و فرآیندهایی که به شکلگیری منظومه شمسی منجر شده، کلید برقراری ارتباط بین محیط تولد خورشید با سایر منظومههای سیارهای موجود در کهکشان راه شیری است.
نتایج این پژوهش در مجله ساینس منجر شده است.