در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری یک هواپیمای تحقیقاتی ناسا در ارتفاع بالای جو زمین،موفق به جمع آوری ذراتی شد که به باور دانشمندان از دنباله داری موسوم به گریگ- ژلروپ جدا شده اند.
اسکات مسنجر،محقق مرکز فضایی جانسون ناسا،وضعیت زمین در هنگام عبور از درون جریان ذرات بجای مانده از این دنباله دار را شبیه سازی کرده است.بنابر مدل شبیه سازی شده،هفته بین دوم تا نهم اردیبهشت 1382،بهترین فرصت برای جمع آوری ذرات بجای مانده از دنباله دار گریگ- ژلروپ بود.بر این اساس،ناسا در هفته مذکور یک هواپیمای تحقیقاتی را با هدف جمع آوری ذرات بجای مانده از این دنباله دار به پرواز در آورد.
هواپیمای ER-2 ناسا به جمع آوری ذرات غبار بین سیاره ای از جو زمین می پردازد.
:: ناسا ::
اگرچه محققان به صحت این مدل اطمینان دارند ولی ممکن است سالها طول بکشد تا معلوم شود ذرات جمع آوری شده توسط این هواپیمای بلندپرواز،واقعا متعلق به دنباله دار گریگ- ژلروپ بوده است. به گفته مسنجر،تعیین منشا دقیق این ذرات با استفاده از روشی موسوم به "مایکروسکوپی الکترون انتقالی" صورت می گیرد که به کمک آن می توان اطلاعات مربوط به ترکیب مواد را در مقیاس اتمی بدست آورد
تصویر دنباله دار گریگ- ژلروپ که در سوم اردیبهشت 1366 توسط فضاپیمای جیوتو کرفته شد.
:: آژانس فضایی اروپا ::
یکی از شواهدی که در این بررسی ها باید مورد توجه قرار گیرد این است که غبارهایی که اخیرا از این دنباله دار جدا شده اند بسیار جوانتر و دست نخورده تر از سایر غبارهای بین سیاره ای هستند.بعلاوه،غبارهای جمع آوری شده باید شبیه غبار دنباله دارهایی باشند که بارشهای شهابی را بوجود می آورند. البته ذرات بجای مانده از دنباله دارها بسیار کوچکتر،جوانتر و کندتر از ذراتی هستند که باعث ایجاد بارشهای شهابی می شوند. در واقع همین سرعت کم آنها است که باعث می شود بدون سوختن کامل،وارد جو زمین شوند و امکان جمع آوری آنها در ارتفاعات بالایی جو زمین فراهم شود.
درطی بیست سال گذشته،ناسا همواره غبار دنباله دارها را از جو بالایی زمین جمع آوری کرده است که این امر،تعیین منشا دقیق آنها را غیر ممکن کرده است.قرار است فضاپیمای Stardust(غبار ستاره ای) ناسا که هم اکنون در حال پیشروی به سوی دنباله دار Wild2 می باشد،نمونه هایی از غبار هسته این دنباله دار را جمع آوری و به زمین برگرداند.
منبع خبر : http://www.astronomy.com