تبلیغات
پدیدار شدن ابرهای چرخشی در قطب شمال تیتان
ارسال در: 1393/05/22-14:01
با نزدیک شدن نیمکره شمالی تیتان، به آغاز فصل تابستان، سامانه جوی پویا در این قمر پدیدار گشته است.

با نزدیک شدن نیمکره شمالی تیتان، به آغاز فصل تابستان، سامانه جوی پویا در این قمر پدیدار گشته است.این تابستان 7 سال بطول خواهد انجامید و با تغییرات آب و هوایی طوفان های تابستانی بصورت متوالی در این قمر رخ خواهند داد.

تیتان در فاصله 1.2 میلیارد کیلومتری از خورشید، تنها قمری است که دارای اتمسفر غلیظ بوده و تنها جرمی غیر از زمین است که دارای منابع اثبات شده مولکول های آلی  هیدروکربن (مانند اتان و متان) می باشد و از این رو همیشه مورد توجه زیست اخترشناسان بوده است. چرا که این ترکیبات پیش سازه های شیمیایی هستند که شکل گیری حیات را ممکن می کنند. اگرچه که وجود جوی نسبتاً  فشرده و  باد و باران سطح تیتان را به شکلی مشابه سطح زمین تبدیل کرده،  این قمر دارای سامانه آب و هوایی خاص خود می باشد.

کارولین پارکو رئیس بخش تصویربرداری پروژه کاسینی در این باره می گوید؛ نبود فعالیت جوی پویا در نیمکره شمالی تیتان تا همین چند وقت اخیر،  همه اعضای تیم تحقیقاتی چرخه جوی تیتان را متعجب کرده بود. اما گزارش های رسیده از پدیدار شدن ابرهای چرخشی و آغاز تغییرات فصلی در این قمر بسیار حائز اهمیت است  زیرا ما را در شناخت بهتر جو آن و بررسی تبادل ترکیبات ارگانیک بین قطب هایش یاری خواهد کرد. تیتان تنها قمر شناخته شده در منظومه خورشیدی می باشد که از مایعات آلی پوشیده شده است.

(تا بارگذاری کامل عکس شکیبا باشید)

این تصاویر توسط فضاپیمای کاسینی، که از سال 2004 میلادی تا کنون به دور  سیاره زحل و قمرش تیتان در گردش بوده، گرفته شده است. اگرچه که کاسینی در زمان پیش بینی شده به مقصد رسید تا شکل گیری ابرها  در نیمکره جنوبی تیتان را  بررسی نماید، اما از سال 2010 تاکنون پس از وقوع طوفانی غیر منتظره عملا جو نیمکره جنوبی این قمر عاری از هرنوع ابر بوده است.

این سامانه جوی با بادهای ملایم (با سرعتی بین 11 تا 16 کیلومتر بر ساعت)  در منطقه ای به نام "لیجیا مر" در نزدیکی قطب شمال قمر تیتان پدیدار شده است. تصویر برداری از این سامانه پویا از 20 جولای سال جاری میلادی آغاز شد و دو روز بطول انجامید، اختلاف زمانی بین هر تصویر 1 الی 2 ساعت بوده و تنها فریم های دوم و سوم تصویر با 17.5 ساعت اختلاف زمانی ثبت شده اند.

مهرشاد مروجی

منبع :سرویس علمی آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید