تبلیغات
نقص فنی راکت سایوز، علت اصلی قرارگرفتن ماهواره های گالیله در مدار اشتباه
ارسال در: 1393/06/08-14:29
دو ماهواره دورسا و میلنا سیستم ناوبری جهانی اتحادیه اروپا، که چندی پیش از مرکز فضایی کورو واقع در گویان فرانسه به فضا پرتاب شدند، نتوانستند در مدار مورد نظر قرار بگیرند.

نمایی از راکت حامل ماهواره های دورسا و میلنا در لحظه پرتاب - 22 آگوست سال 2014 میلادی/ عکس از سازمان فضایی اروپا

بر طبق تحقیقات اولیه که توسط کمیته مستقل بررسی انجام شده، علی رغم موفقیت آمیز بودن بخش نخست این ماموریت، دور سنجی های بعدی نشان داد که ماهواره ها از مسیر خود منحرف شده و در مداری متفاوت از آن چه که پیش بینی شده بود قرار گرفته اند.

به عقیده متخصصین اشکالات بوجود آمده در مرحله جداسازی ماهواره ها از راکت سایوز وی اس 09 رخ داده و دورسا و میلنا در مداری پایین تر از مدار مورد نظر قرار گرفته اند. تصحیح مدار گردشی این دو ماهواره فرایندی بسیار پیچیده است.

سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی اتحادیه اروپا به نام گالیله به منظور رقابت با سامانه جی.پی.اس در حال تکمیل شدن است. چهار ماهواره نخست این سامانه در سال های 2011 و 2012 میلادی به فضا پرتاب شدند. بر طبق برنامه ریزی ها پروژه چند میلیارد دلاری "گالیله" مجموعا 24 ماهواره را تا سال 2017 میلادی در مدار زمین مستقر نموده و به مرور 6 ماهواره پشتیبان نیز به فضا پرتاب خواهد کرد. این سامانه در شرایط بسیار بد جوی، با دقت بسیار زیاد ، رانندگان خودروها، هواپیماها و قطارها را هدایت نموده و در زمینه های مختلف دیگر مورد استفاده کاربران قرار خواهد گرفت. علاوه بر این در صورت بروز هرگونه اختلال در این سامانه، بلافاصله کاربران را آگاه خواهد ساخت و در صورت از کار افتادن هر کدام از ماهواره ها، سه ماهواره پشتیبان کارآیی سامانه گالیله را تضمین خواهند کرد تا  وقفه ای در دستگاه های کاربران ایجاد نشود.

 

نمایی خیالی از پروژه تکمیل شده "سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی اتحادیه اروپا" / عکس از سازمان فضایی اروپا

سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی اتحادیه اروپا به نام گالیله، دانشمند و ستاره شناس ایتالیایی نامگذاری شده و از دو ایستگاه راه اندازی زمینی، یکی در شهر مونیخ آلمان و دیگری در شهر فوچینو ایتالیا هدایت می گردد.دورسا و میلنا به عنوان پنجمین و ششمین ماهواره های این سامانه قرار بود در مداری دایره ای با زاویه متمایل 55 درجه نسبت به استوای زمین، در شعاع مداری 29900 کیلومتر مستقر شوند، اما هم اکنون با دورسنجی های صورت گرفته مشخص شده، آنها در یک مدار غیر مدور با زاویه متمایل 49.8 درجه نسبت به استوای زمین، در شعاع مداری 26200 کیلومتر به دور زمین در گردش اند.

برای آشنایی بیشتر با سامانه ماهواره‌ای ناوبری جهانی کلیک کنید.

مهرشاد مروجی

منبع :سرویس علمی آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید