کوتولههای قهوهای اجرامی بسیار جالب در عالماند چون همزمان میتوانند میانهرو باشند یا گرفتار افراط و تفریط! آنها نه به اندازهی ستارههای کوچکاند نه به اندازهی سیارههای بزرگ. کوچکتر از آنند که تحمل همجوشی هیدروژن را داشته باشند و از سوی دیگر میتوانند به اندازهی ستارهای داغ یا به اندازهی سیارهای سرد باشند.
دانشمندان به این ستارههای عجیبوغریب علاقهمندند چون با بررسی آنها سرنخهایی از روند تکامل و زندگی ستارهها بهدست میآورند. بهتازگی یکی از این کوتولههای قهوهای توجه خاصی را به خود جلب کرده است. کوتولهی «W0855 یا WISE J085510.83-071442.5» سردترین کوتولهی قهوهای است که تابهحال شناخته شده و چهارمین منظومهی نزدیک به منظومهی شمسی است و درواقع در مقیاسهای نجومی همسایهی ما به حساب میآید.دانشمندان با گرفتن ۱۵۱ عکس در سه شب از W0855 با دوربین نزدیکِ فروسرخ «FourStar» دریافتهاند که در این ستاره ابرهای یخزدهی سولفید و آب وجود دارد.
وجود ابرهای یخآب درغولهای گازی منظومهی شمسی، مانند مشتری، زحل و اورانوس پیش از این به اثبات رسیده بود اما هرگز بیرون از منظومهی شمسی این ابرهای یخی شناسایی نشده بودند. تلسکوپ فضایی وایز (WISE) کوتولهی W0855 را کشف کرد و این نخستین بار است که با دوربین تلسکوپی زمینی (تلسکوپ ماژلان – باده) از آن عکس گرفته میشود.