تبلیغات
شماره ۲۴۲ ماهنامه نجوم منتشر شد
ارسال در: 1393/08/07-09:46
شماره ۲۴۲ ماهنامه نجوم با تازه‌هایی از چالش‌های سفر به مریخ و مأموریت‌های مریخ، ساخت بزرگ‌ترین تلسکوپ جهان و همچنین مقالاتی از تاریخ علم، ماهیت انرژی تاریک و نگاهی به پدیده شراره‌های خورشیدی همراه است. محتوای افزوده نیز در صفحاتی که با واقعیت افزوده
شماره ۲۴۲ ماهنامه نجوم، با تازه‌هایی از چالش‌های سفر به مریخ، فعالیت‌های ایستگاه فضایی، اخبار جدید از فعالیت‌های آتشفشانی ماه و دهانه‌های قطبی عطارد همراه است. اخبار روز فضاپیماهای مدارگرد مریخ و مأموریت پیش روی فضاپیمای افق‌های نو و به روزترین خبرهای تلسکوپ بایسپ ۲ و قطبش ریزموج‌های زمینه کیهانی را می‌توانید در این شماره دنبال کنید.
گزارش‌هایی از رصدخانه‌ای با بزرگ‌ترین تلسکوپ دنیا، احداث رصدخانه ملی و گزارش بازدید از بزرگ‌ترین آسمان‌نمای خاورمیانه و گزارشی از همایش بین‌المللی فضانوردی در تورنتو همراه با تازه‌های این شماره آمده است.
نبرد با سرما
ژرفای این شماره راهنمای مناسبی برای انتخاب پوشاک مناسب برای رصدگران در شب‌های بسیار سرد است. بدن ما همواره در حال از دست دادن گرما است. اگر چنین نبود، دمای درونی بدن فردی مثلا با ۷۰ کیلوگرم وزن، با سوزاندن مقدار کالری دریافتی در روز و تبدیل آن به انرژی به حدود ۷۱ درجه‌ی سانتیگراد می‌رسید که طبعا در چنین دمایی تقریبا همه پروتئین‌های بدن متلاشی می‌شود! البته این از دست دادن گرما در فصول گرم سال مطلوب است. اما با سردتر شدن هوا نیاز داریم گرمای درونی بدن خود را حفظ کنیم تا در طول شب‌های رصدی دچار مشکل نشویم. همراه با امین جمشیدی در این مقاله از روش‌های از دست رفتن گرما در بدن و روش‌های پیشگیری از سرما و سرمازدگی و هیپوترمی مطلع شوید.

شبه علم در تاریخ علم
علاقه‌مندان به علم همیشه نیم‌نگاهی به تاریخ علم داشته‌اند، زیرا هیچ معرفتی به اندازه آگاهی داشتن از تاریخ چیزها به ما شناخت و بصیرت نمی‌دهد. همیشه نیاز داریم از تاریخ چیزها بدانیم تا آن‌ها را بهتر بفهمیم و درک کنیم. دانشمند خوب نیز فقط با دانستن تاریخ علوم است که فهم عمیق‌تری از ماهیت کاری که انجام می‌دهد کسب می‌کند. مقاله امیرمحمد گمینی راجع نگاهی به بدفهمی‌های رایج درباره نجوم قدیم و حرکت زمین دارد.

نورهای زهرآگین
آلودگی نوری در زمانه‌ی ما فقط بلای جان علاقه‌مندان به نجوم نیست. موضوع غم‌انگیزتر از کم‌ستاره شدن یا حتی بی‌ستاره شدن آسمان شهرهای ما است. چند سالی است که شب‌های تاریک را با نورپردازی غیر اصولی نه تنها از خودمان، که از درخت‌ها هم دریغ کرده‌ایم. حامد میرزاخلیل این‌بار از اثرات نورپردازی غیر اصولی بر زندگی درختان و روش صحیح نورپردازی در شهر گفته است.

حقیقت پنهان
عالم ما از زمان مهبانگ تا به امروز در حال انبساط است و این انبساط شتابدار و فزاینده است. دانشمندان هنوز به دلیل قطعی برای توصیف این پدیده دست نیافته‌اند. تنها حقیقت موجود و چیزی که مشاهده می‌شود این است که هرچه در زمان پیش‌تر می‌رویم، خوشه‌های کهکشانی و در واقع کل کیهان، در حال دور شدن از همدیگر هستند. چه چیزی موجب این انبساط می‌شود؟ چرا این انبساط شتابدار است؟ مقاله سپیده مظلوم‌زاده درباره ماهیت انرژی تاریک و تفاوت آن با ماده تاریک و سرانجام کیهان است.

انفجارهای سهمگین

در این شماره حامد الطافی مهربانی نگاهی به پدیده شراره‌های خورشیدی در مقاله‌اش دارد. ماهیت انفجاری، شدید و پرانرژی بودن، کوتاه‌مدت و گذرا و جالب‌ توجه‌تر از این‌ها، ناگهانی و اتفاقی بودن شراره‌ها ویژگی‌های خاصی هستند که از دیگر پدیده‌های خورشیدی متمایزش می‌کنند. ارتباط شراره‌ها با چرخه‌ی خورشید، دیدن شراره‌ها در نور مرئی و محل‌های وقوع شراره‌ها را در این مطلب دنبال کنید.
فراموش نکنید واقعیت افزوده شماره ۲۴۲ ماهنامه نجوم را می‌توانید در تازه‌های «زمین با چشم بزرگ جدید» صفحه ۱۸ و مقاله «انفجارهای سهمگین» صفحه ۵۲ دنبال کنید.
فهرست کامل مطالب این شماره‌ی ماهنامه‌ی نجوم را در لینک زیر مشاهده کنید:
http://nojum.ir/fa/magazine/issue/242/default.aspx
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید