اخترشناسان روز گذشته از کشف هشت سیاره فراخورشیدی جدید در ماموریت اخیر «کپلر» خبر دادند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، تلسکوپ فضایی «کپلر» از زمان آغاز فعالیت در سال 2009 تاکنون بالغ بر 150 هزار ستاره را برای یافتن سیارات فراخورشیدی شبهزمین مورد بررسی قرار داده و تاکنون 4175 سیاره را با قابلیت احتمال میزبانی از حیات شناسایی کرده است.
محققان ناسا در مأموریت اخیر تلسکوپ فضایی «کپلر» موفق به شناسایی هشت سیاره فراخورشیدی جدید شدند.
از مجموع این هشت سیاره، سه سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره میزان واقع شدهاند؛ فاصلهای که امکان وجود آب به شکل مایع بر سطح سیاره را تقویت میکند و از این سه سیاره، دو سیاره مانند زمین سنگی بوده و شبیهترین نمونه به زمین محسوب میشوند.
این دو سیاره فراخورشیدی احتمالا دارای سطوح سخت و سنگی هستند و در منطقه گلدیلاک (Goldilocks zone) یا قابل سکونت ستاره میزبان واقع شدهاند.
سیاره کپلر- 438bدر فاصله 470 سال نوری از زمین واقع شده و مدت زمان چرخش سیاره بدور ستاره میزبان 35 روز است؛ قطر سیاره 12 درصد بزرگتر از زمین بوده و شانس سنگی بودن آن 70 درصد است.
سیاره کپلر-442b در فاصله 1100 سال نوری از زمین واقع شده و طول هر سال آن 112 روز است؛ این سیاره یک سوم بزرگتر از زمین بوده و شانس سنگی بودن آن حدود 60 درصد است.
«فرگای مولالی» از دفتر تحقیقات کپلر تأکید کرد: بیش از هر زمان دیگری به یافتن دوقلوی زمین در مدار ستاره دیگری خارج از منظومه شمسی نزدیک شدهایم.
نتایج این تحقیق روز سهشنبه ششم ژانویه (16 دی) در دویست و بیست و پنجمین نشست سالانه انجمن نجوم آمریکا اعلام شد.