تبلیغات
یکصد و شصت و هفتمین شماره ماهنامه فضانورد منتشر شد
ارسال در: 1393/11/04-10:23

یکصد و شصت و هفتمین شماره ماهنامه فضانورد با ده‌ها مطالب جذاب و خواندنی در 56صفحه منتشر شد. در این شماره، ناگفته‌هایی از برنامه‌های فضایی ایران به قلم کارشناسان و مدیران پروژه کاوشگر پژوهش منتشر شده که در آن به چگونگی دست‌یابی ایران به فناوری ارسال


یکصد و شصت و هفتمین شماره ماهنامه فضانورد با ده‌ها مطالب جذاب و خواندنی در 56صفحه منتشر شد. در این شماره، ناگفته‌هایی از برنامه‌های فضایی ایران به قلم کارشناسان و مدیران پروژه کاوشگر پژوهش منتشر شده که در آن به چگونگی دست‌یابی ایران به فناوری ارسال کاوشگرهای فضایی پرداخته شده است. بررسی اثرات فیزیولوژیکی پرش از لبه فضا به همراه گزارش ویژه پرتاب نخستین فضاپیمای اوریون به فضا، از دیگر مقالات خواندنی شماره آذر و دی‌ماه 93 ماهنامه فضانورد است. همچنین در این شماره گفتگوی ویژه «فضانورد» با آناتولی سالاویف فضانورد روس و رکوردار راهپیمایی در فضا را بخوانید. در ادامه مروری عناوین مطالب و مقالات مندرج در این شماره خواهیم داشت.


شرح جلد: آذرماه امسال، نخستین سالگرد پرتاب موفقیت‌آمیز«فرگام»، دومین میمون فضانورد ایرانی است. ماموریتی که به‌ واسطه آن، دانشمندان ایرانی به تجربیات ارزشمندی در زمینه سفرهای فضایی سرنشین‌دار دست یافتند.

یادداشت

محمدرضا رضایی / چرا به کاوش منظومه شمسی می‌پردازیم؟

فریبا رضی‌پور / پژوهش، بستری برای توسعه پایدار

تازه‌های فضایی

در کن‌ست ایران چه گذشت؟ / قصه ما به دنباله‌دار رسید / چاپگرهای سه‌بعدی به فضا رسیدند / ژاپن به دنبال سرنخ‌هایی از حیات


گفتگو

ملاقات با آقای راهپیمایی فضایی!

گفتگو با آناتولی سالاویف، فضانورد نامدار روس و رکوردار راهپیمایی فضایی در جهان

گفتگو از: سیروس برزو

در یکی از دیدارهایم از مرکز آموزش فضانوردان روسیه، فرصت بسیار مناسبی پیش آمد تا با «آناتولی سالاویف»، فضانورد نامدار روس، گفتگوی مفصلی داشته باشم. این گفتگو در حالی انجام شد که هر دوی ما در حال گشت‌‌و‌گذار و بازدید از بخش‌های مختلف شهر ستاره‌ای بودیم. همین ویژگی،‌ این گفتگو را برایم بسیار خاطره‌ساز و دلنشین کرد. در جریان صحبت‌هایمان، گذری بر سفرهای سالاویف به فضا داشتیم و درباره راهپیمایی‌های متعددی که در فضا داشت، بحث کردیم. او خاطرات جالبی از ماموریت‌های مختلفی که در فضا داشت برایم نقل کرد؛ مانند پرورش نخستین بلدرچین‌ها در فضا و یا آموزش‌های ویژه‌ای که برای آمادگی سفر با فضاپیمای بوران شوروی سابق، پشت سر گذاشت. در این شماره از ماهنامه «فضانورد»، بخش‌هایی از گفتگوی طولانی‌ام با سالاویف را تقدیم حضور شما خوانندگان محترم می‌کنم.


فناوری ایرانی

نیمه پنهان برنامه‌های فضایی ایران

ناگفته‌های فعالیت‌های فضایی ایران از زبان مدیران و کارشناسان پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی

نویسندگان: جمعی از پژوهشگران پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی

با فرارسیدن آذرماه۱۳۹۳، یک سال از پرتاب موفقیت‌آمیز «فرگام»، دومین میمون فضانورد ایرانی می‌گذرد. ماموریتی که به واسطه آن، دانشمندان ایرانی به تجربیات ارزشمندی در زمینه پرتاب و بازیابی سالم یک محموله زیستی سرنشین‌دار، دست یافتند. هر چند کل مدت زمان سفر فرگام، از لحظه پرتاب تا بازگشت محموله به زمین، از ۱۵دقیقه فراتر نرفت، اما در پس پرتاب این ماموریت، روزها، ماه‌ها و سال‌ها، تلاش شبانه‌روزی دانشمندان و مدیرانی نهفته بود که هیچ نامی از آنها در رسانه‌ها، کتاب‌ها و مجلات یافت نمی‌شد. در «فناوری ایرانی» این شماره از ماهنامه «فضانورد»، به سراغ برخی از این دانشمندان رفته تا در آستانه نخستین سالگرد پرتاب کاوشگر «پژوهش»، از حال و هوای آنها در زمان انجام این ماموریت و آنچه در ۲۳ آذر ۹۲ رخ داد، بپرسیم. همچنین دکتر محمد ابراهیمی، رییس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی، به ارائه توضیحاتی پیرامون طرح‌های ایران در زمینه توسعه برنامه کاوشگرهای فضایی می‌پردازد و برای نخستین‌بار، به برخی از ابهامات موجود در این حوزه پاسخ می‌دهد. این شما و این هم روایتی مستند از تلاش دانشمندان ایرانی برای درنوردیدن مرزهای بیکران فضا که البته به دلیل ملاحظات امنیتی، از آوردن نام آنها خودداری شده است.


انسان و فضا

پرش از لبه فضا

بررسی اثرات فیزیولوژیک و پیامدهای پرش از ارتفاعات بالا

نویسندگان: لیلا علیدوست / نیلوفر سلیم

همه چیز از دهه ۱۹۶۰ و از یک پرسش شروع شد؛ اگر فضانوردی به هردلیل در مدار زمین در وضعیت اضطراری قرارگیرد، آیا قادر است فقط با استفاده از لباس فضانوردی، چتر و محافظ حرارتی متصل به لباس، با یک پرش از لبه فضا به سطح زمین بازگردد؟ بررسی این پرسش به بهانه رکوردشکنی اخیر «آلن اویستیس»، مدیر اجرایی شرکت گوگل، که با پرش از ارتفاع ۴۱کیلومتری زمین و بررسی داستان ماجراجویانی که با پرش از ارتفاعات بالا، رکوردهای تاریخی از خود بر جای گذاشتند، دستمایه نگارش مقاله‌ای شد که پیش روی شما خوانندگان محترم قرار دارد.


شکارچی به پرواز درآمد

مروری بر راه پر فرازو نشیب فضاپیمای اوریون در تسخیر فضای دوردست

نویسنده: پژمان خالقی‌زاده

از چهل‌و‌دو سال پیش که آخرین سفر انسان به ماه رقم خورد تاکنون، هیچ انسانی از مدار پایین زمین و ایستگاه‌فضایی بین‌المللی فراتر نرفته است. با این وجود اکتشاف در منظومه‌شمسی و سیارک‌های نزدیک همواره یکی از مهم‌ترین اهداف آژانس‌های فضایی جهان بوده است. حضور انسان به عنوان یک موجود با قدرت اندیشه، از اولویت‌های اکتشافات کیهان شمرده می‌شود. توسعه روبات‌های ماه‌نورد و مریخ‌کاو نیز علاوه بر کمک به کشف حقایق عالم هستی، راه را برای حضور انسان در سیاره‌های همسایه هموار کرده است. در دوران ریاست جمهوری «بوش» پسر بود که اعلام شد بازگشت به ماه و سپس سفر به مریخ از اولویت‌های برنامه‌های سرنشین‌دار آمریکا، پس از بازنشستگی شاتل‌های فضایی در دهه جدید، خواهد بود. برنامه «صورت ‌فلکی» نیز بر اساس همین نیاز طراحی شد و فضاپیمای «اوریون» محصول چنین برنامه‌ریزی بود. هرچند که با دستور «اوباما» این برنامه لغو شد اما ناسا با اندکی تغییرات در اهداف ماموریتی، مجوز توسعه اوریون را صادر کرد. اوریون پس از طی مراحل مختلف آزمونی در بوته آزمایش پروازی قرار گرفت. با این ماموریت موفقیت‌آمیز، گام بلندی در آینده اکتشافات فضایی برداشته شد. در این نوشتار به مرور مسیر پرفراز و نشیب و آزمون پروازی فضاپیمای اوریون می‌پردازیم.


مهندسی فضایی

فضاپیمای قاره سبز

آیا سازمان فضایی اروپا به دنبال دستیابی به فناوری فضاپیماهای سرنشین‌دار است؟

نویسنده: احسان فرزام‌نیک

سازمان فضایی اروپا، به عنوان یکی از سازمان‌های فضایی پیشرو در جهان شناخته شده است و از زمان تاسیس آن قریب نیم قرن می‌گذرد. این سازمان در طی این سال‌ها، با طرح‌ریزی و پیاده‌سازی برنامه‌های فضایی موفق مختلف ، هم‌اکنون مجموعه کاملی از پرتابگرهای فضایی، ماهواره‌ها، مراکز آموزش فضانورد و غیره را در اختیار دارد. یکی از برنامه‌های بنیادین و هدفمند این سازمان در سال‌‌های اخیر، طراحی و ساخت فضاپیمای بازگشتی موسوم به «آی.ایکس.وی» است که در حال حاضر با پشت سرگذاشتن مراحل مختلف آزمایش‌ سامانه‌های مختلف خود، برای انجام نخستین پرواز آزمایشی‌ آماده می‌شود. عملکرد موفق این فضاپیما، سازمان فضایی اروپا را در آینده نزدیک صاحب نخستین نسل از فضاپیمای بازگشتی به فضا خواهد کرد و ادامه این برنامه، نقش مهمی در دستیابی این سازمان به فناوری سفینه‌های فضایی سرنشین‌دار خواهد داشت. در این شماره به بهانه انجام قریب‌الوقوع ماموریت مهم فضاپیمای آی.ایکس.وی، مطالبی جهت آشنایی خوانندگان با جایگاه این برنامه و ویژگی‌های خاص طراحی این فضاپیما ارائه شده‌است.


دانشنامه

گردآوری: حامد حامدیان

آپارات: سرگردان در فضای میان‌ستاره‌ای

کتابخانه: ناگفته‌های تلخ

فضای مجازی: دنیای مدارهای فضایی

گپ و گفت: زباله‌دان فضایی

خواندنی‌ها: نورهای کارآمد / پتوهای فضایی / شکست‌هایی که خیلی گران تمام شد

برگی از تاریخ: آخرین گشت و گذار در ماه / تلاش نافرجام / سوهو ۲۰ساله شد
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید