تبلیغات
ثبت چهار تصویر از یک ابرنواختر باستانی برای نخستین‌بار
ارسال در: 1393/12/18-17:40
ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و یک عدسی بزرگنمایی طبیعی کیهانی توانسته‌اند چهار تصویر جالب را از یک ابرنواختر باستانی ثبت کنند.

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و یک عدسی بزرگنمایی طبیعی کیهانی توانسته‌اند چهار تصویر جالب را از یک ابرنواختر باستانی ثبت کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این چهار تصویر از ابرنواختر رفسدال (Refsdal) در نتیجه عبور نور از مسیرهای گوناگون در اطراف خوشه کهکشکانی MACS J1149.6+2223 که بین این ابرنواختر و تلسکوپ هابل قرار گرفته است، ثبت شده‌اند.

گرانش خوشه باعث خم شدن فوتون‌ها شده که این پدیده 100 سال پیش توسط آلبرت اینشتین پیش‌بینی شده بود.

ستاره‌شناسان از پدیده عدسی گرانشی برای ارتقای قدرت تصویربرداری هابل و رصد عمیق‌تر فضا بهره برده‌اند. ابرنواختر رفسدال که نام خود را از سجور رفسدال، ستاره‌شناس نروژی گرفته است، حدود 9 میلیارد سال پیش منفجر شده و در این تصاویر بطور تصادفی با خوشه کهکشانی MACS هم‌تراز شد.

دانشمندان در ماه نوامبر 2014 به بررسی مجدد ابرنواختر پرداخته و این تصاویر چهارگانه را شناسایی کردند که به صلیب اینشتین معروف است.

این نخستین ابرنواختری است که چندین‌بار مورد تصویربرداری قرار گرفته است؛ درخشش رفسدال در تصاویر به دلیل تاثیر دو عدسی متداخل، 20 برابر بیشتر از حالت طبیعی آن است.

نور این ابرنواختر با توقف انفجار، کمرنگ‌تر خواهد شد، اما به دلیل پوشش اضافی نور آن با خوشه کهکشانی، ستاره‌شناسان انتظار دارند که مجددا طی پنج سال آینده نورانی شود.

خوشه کهکشانی MACS J1149.6+2223 در فاصله بیش از پنج میلیارد سال نوری از زمین واقع شده است.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید