تبلیغات
ExoMars به سوي مريخ ميرود
ارسال در: 1384/09/30-00:00
كشورهاي عضو آژانس فضايي اروپا (اسا) در جلسه اخير اين آژانس در برلين در مورد بودجه ماموريت فضايي

كشورهاي عضو آژانس فضايي اروپا (اسا) در جلسه اخير اين آژانس در برلين در مورد بودجه ماموريت فضايي "اگزومارس" به توافق دست يافته‌اند.

اگزومارس (‪ (ExoMars‬براي يافتن نشانه‌ها و آثار حيات در گذشته و امروز سياره سرخ، به كاوش در سطح و حتي حفر آن خواهد پرداخت.به گزارش پايگاه اينترنتي "بي بي‌سي"اين ماموريت گامي كليدي در برنامه موسوم به "آرورا" (‪ (Aurora‬است كه شامل اعزام فضاپيما و در نهايت فضانوردان به ماه و مريخ خواهد بود.براساس اين توافق، بريتانيا نقشي كليدي در ماموريت مريخ نورد بازي خواهد كرد.

دولت بريتانيا قرار است ‪ ۱۰۸‬ميليون يورو در آن سرمايه‌گذاري كند كه سهمي عمده را در ساخت اين كاوشگر روبوتيك به اين كشور واگذار خواهد كرد.برنامه آرورا در كوتاه مدت بر ماموريت‌هاي روبوتيك به مريخ تمركز مي مي كند،اگزومارس براي سال ‪ ۲۰۱۱‬و در پي آن يك ماموريت بين‌المللي براي نمونه برداري از مريخ و بازگرداندن آن به زمين.

وزراي علوم كشورهاي عضو آژانس اتمي اروپا در نشست اين هفته خود بودجه ‪ ۷۵۰‬ميليون يورويي ‪ 2011-2006‬برنامه آرورا را تصويب كردند.بخش اعظم بودجه صرف توسعه اگزومارس خواهد شد و باقي آن به تحقيقات مقدماتي در زمينه ماموريت‌هاي آينده مريخ و ساير كرات منظومه شمسي اختصاص مي‌يابد.توانايي حفر زمين براي اين مريخ نورد در اولويت خواهد بود.سهم بريتانيا در برنامه اگزومارس ‪ ۱۰۱‬ميليون يورو است و ‪ ۷‬ميليون يورو نيز به فعاليت‌هاي پژوهشي اختصاص مي‌دهد.

 

به اين ترتيب صنايع بريتانيايي سهمي عمده در پروژه خواهند داشت كه به آنها امكان خواهد داد تجربه و تخصص به دست آمده از ماموريت ناكام"بيگل ‪"۲‬ كه بر مريخ سقوط كرد را پيش ببرند.بيگل با هدف جستجو براي يافتن آثار حيات در سياره سرخ طراحي شده بود اما در روز كريسمس ‪ ۲۰۰۳‬پس از ورود به جو مريخ ناپديد شد. ديويد پاركر، مدير برنامه علوم فضايي در مركز فضايي ملي بريتانيا گفت اگزومارس بر ميراث بيگل ‪ ۲‬بنا خواهد شد.وي گفت: "اما اگزومارس تنها به كاوش در سطح اكتفا نخواهد كرد زيرا مجهز به يك مته حفاري و ساير تجهيزات است كه براي نخستين بار مي‌تواند زير سطح را معاينه كند و همين توانايي است كه اين ماموريت را از سايرين منفك مي‌كند."
دو كاوشكر آژانس فضايي آمريكا موسوم به اسپيريت و آپورچونيتي از نزديك به دو سال قبل سرگرم گشت و گزار و تحقيق در سطح سياره سرخ بوده اند.
بريتانيا در مجموع بيش از ‪ ۳۷۴‬ميليون يورو به برنامه‌هاي علمي اسا مي پردازد كه ‪ ۱۸‬درصد كل بودجه علمي آژانس فضايي اروپاست. اين كشور همچنين ‪ ۲۰۵‬ميليون يورو در يك رشته ماموريت‌هاي ماهواره اي نظارت بر زمين سرمايه‌گذاري كرده است. نخستين ماهواره از اين نوع، موسوم به "كرايوست" (‪ (Cryosat‬كه وظيفه‌اش نظارت بر سطوح يخي زمين بود طي پرتابي در ماه اكتبر منهدم شد.منابع آشنا به گفتگوها مطمئن هستند كه كرايوست بازسازي خواهد شد اما تصميم نهايي در مورد آن تا فوريه اتخاذ نمي‌شود.

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید