تبلیغات
کشف عجیب مریخ‌نورد کنجکاوی
ارسال در: 1394/05/03-11:02
مریخ‌نورد به‌تازگی در سنگ‌های سیاره‌ی سرخ مقدار بسیار زیادی سیلیس یافته است.

شرح عکس: این سنگ که «لاموس، LAMOOSE» نامیده می‌شود یکی از منابع سیلیس است که به تازگی بررسی شده است. امتیاز تصویر: NASA/JPL-CALTECH/MSSS

 

 

کم‌کم به سومین سالگرد فرود مریخ‌نورد «کنجکاوی، Curiosity» نزدیک می‌شویم و این مریخ‌نورد به‌تازگی در سنگ‌های سیاره‌ی سرخ مقدار بسیار زیادی سیلیس (سیلیسیم دی‌اکسید) یافته است. سیلیس ترکیبی از اکسیژن و سیلیسیم است که به‌وفور در کوارتزهای زمینی یافت می‌شود. علاوه بر این فراموش نکنید که در کُل سیلیسیم دی‌اکسید یکی از فراوان‌ترین ترکیبات در زمین است و به وفور در انواع سنگ‌ها و شن‌ها وجود دارد. 

درواقع دانشمندان مأموریت کنجکاوی این مریخ‌نورد را ۴۶ متر بعد از عبور از مکانی که سیلیس یافته است، متوقف کرده‌ و دوباره او را به عقب برگردانده‌اند. این منطقه‌ی جدید که سیلیس در آن یافت شده است، «اِلک، ELK» نامیده می‌شود و دو ابزار کنجکاوی: لیزر «ChemCam» و طیف‌سنج « DAN» مقدار زیادی سیلیسیم و هیدروژن در آن یافته‌اند. این مقدار زیاد سیلیسیم نشان می‌دهد که شرایط برای باقی ماندن مواد آلیِ باستانی مهیا است. بنابراین بررسی دوباره‌ی این منطقه بسیار مهم است.

لیزر «ChemCam» به سوی هدفش نشانه می‌رود و با تابش نور (در طیف نامرئی) باعث برانگیخته شدن الکترون‌های هدف می‌شود در نتیجه این برانگیختگی نوری به لیزر بازمی‌گردد که اطلاعات طیف آن به ابزارهای دیگر انتقال داده می‌شود تا بررسی شوند. سنگ‌های «اِلک» هزارمین هدف این لیزر بوده‌اند و تا به‌حال ChemCam بیش از ۲۶۰ هزار بار به سوی هدف‌های گوناگون نشانه رفته است. 

منبع: کانوت

منبع :canot.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید