مسئول سازمان فضایی اروپا اعلام کردند که نخستین داده ها از ماهواره GIOVE-A را بدون هیچ مشکلی در یافت نموده اند.
GIOVE-A که از سری ماهواره های طرح اروپایی گالیه است صبح 4 شنبه 28 دسامبر با استفاده از يك فروند موشك سايوز ساخت روسيه از پايگاه فضايي بايكونور قزاقستان به فضا پرتاب شد .اسا روز چهارشنبه اعلام کرد كه علائم راديويي را از ماهواره دريافت شده است و همه چيز طبق برنامه پيش مي رودو حتی دومين صفحه خورشيدي مستقر شده و سيستم برق ماهواره طبق برنامه كار ميكند. مهندسان طي چند روز آينده محموله ماهواره را به كار خواهند انداخت تا فنآوري هايي را كه قرار است در سيستم ماهواره هاي گاليله به كار گرفته شود براي نخستين بار آزمايش شوند.
نخستين ماموریت GIOVE-A استفاده از فركانس هايي است كه اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور (ITU) براي سيستم گاليله اختصاص داده است. زماني كه محموله فعال شد، علائم راديويي كه GIOVE-A مخابره مي كند توسط ايستگاه هاي زميني تحليل خواهد شد تا نسبت به برخورداري آن از كيفيت و استاندارد لازم اطمينان حاصل شود این ماهواره همچنین ساعت هاي اتمي براي سيستم گاليله را نیز امتحان خواهد كرد.پروژه ی گالیله پروژه ای 4/3 میلیارد یورو (2/4 میلیارد دلار) است که به منظور پایان وابستگی اروپا از سیستم جی پی اس آمریکا راه اندازی شده است.بنا به گفته ی سازمان فضایی اروپا اگر آزمایشات GIOVE-A موفقیت آمیز باشد اروپا تا سال 2010 تعداد 30 ماهواره ی دیگر را نیز به منظور تکمیل این پروژه فضایی به مدار زمین خواهد فرستاد.
گاليله براي تعيين مكان و فاصله دقيق يك محل سيگنالي را از سه نقطه معلوم، با استفاده از سه ماهواره شبكه گاليله ، به محلي در نظر گرفته شده ميفرستد و فاصله زماني را به دقت اندازهگيري كرده و در نهايت امكان ناوبري نقطه مورد نظر را با دقتي بسيار بالا تعيين ميكند.دقت گالیله در حد سانتیمتربر روی زمین می باشد و با قرار گرفتن تراشههاي گاليله در تلفنهاي همراه استفادهكنندگان قادر خواهند شد مكان های عمومی و آدرس مورد نظر خود را مشاهده كنند.زماني كه ماهواره گاليله به طور كامل در مدار زمين قرار گيرد كشورهاي عضو اتحاديه اروپا قادر خواهند شد به سامانهاي بسيار دقيق از تعيين موقعيت زماني و مكاني اهداف مورد نظر در روي زمين دست يابند. گفته شده زماني كه گاليله بطور كامل راهاندازي شود انقلابي در استفاده از زمان و مكان دقيق صورت ميگيرد.