تبلیغات
شواهدی قوی از پیدا شدن شهاب سنگ جنجالی
ارسال در: 1394/05/11-07:57
شب‌هنگام پنجشنبه ۸ مرداد گزارش‌های مردمی مبنی بر مشاهد‌ه‌ی ردی پرنور در آسمان استان‌های قزوین، زنجان، البرز و برخی مناطق اطراف دریافت شد. در این مقاله به برسی این موضوع پرداخته‌ایم و با حامد پورخرسندی، پژوهشگر شهاب‌سنگ‌ها گفت‌وگو کرده‌ایم.

شب‌هنگام پنجشنبه ۸ مرداد گزارش‌های مردمی مبنی بر مشاهد‌ه‌ی ردی پرنور در آسمان استان‌های قزوین، زنجان، البرز و برخی مناطق اطراف دریافت شد. بر اساس نخستین شواهد به‌دست آمده عبور آذرگوی پرنوری قوت پیدا کرد. به این ترتیب گروه‌های جست‌وجو شروع به بررسی مناطق مستعد کردند اما موفق به پیدا کردن اثری از شهاب‌سنگ نشدند و نظرات ضدونقیضی نسبت به این رویداد ارایه دادند. به علّت برخی قضاو‌ت‌های شتاب‌زده٬ «عده‌ای» برخورد تکههای شهابواره را منتفی دانستند اما سرانجام کشاورز زنجانی به همه‌ی این گمانه‌زنی‌های پایان داد و به نظر می‌رسد تکه‌ای از شهاب‌سنگ را پیدا کرده است.

 وی در خصوص رویداد پنجشنبه می‌گوید که مشغول آبیاری زمین بوده که ناگهانی متوجه انفجاری٬ درست بالای سر خود می‌شود که به رنگ آبی و همراه با دود بوده است. سپس متوجه می‌شود شیء‌ای با سرعت و صدای سوزناکی با زمین گل‌آلود اطراف برخورد می‌کند که سرانجام روز شنبه، با جست‌وجوی دقیق‌تر منطقه موفق به کشف شهاب‌سنگ می‌شود.

در این میان عملکرد برخی رسانه‌ها و مسئولین و البته برخی از کارشناس‌ها در این زمینه جای تأمل دارد. در همان‌ نخستین لحظات پس از رویداد ، برخی رسانه‌ها اقدام به انتشار لحظه‌به‌لحظه‌ی اخبار به‌دست آمده از سوی مسئولین و ستادهای مربوط و نامربوط کردند که در مواردی با یکدیگر در تضاد بودند. همین مسئله باعث ایجاد آشفتگی میان اذهان عمومی و افزایش گمانه‌زنی‌های بی‌اساس شد. به نظر می‌آید که ساز و کار مشخصی در زمینه‌ی رویارویی با چنین رویدادهایی در کشور وجود ندارد و همین زمینه‌ را برای گمانه‌زنی‌های کم‌دقت بر اساس شواهد ناکافی فراهم آورد. بر این اساس وب‌سایت کانوت گفت‌وگویی را با حامد پورخرسندی، پژوهش‌گر شهابسنگ‌ها و دانشجوی دکتری مرکز CEREGE فرانسه  کرده است که در ادامه می‌خوانید.

 در نقاط مختلفی از یک ناحیه مانند نظرآباد، اشتهارد، آوج قزوین و نقاطی از زنجان که تقریباً‌ نزدیک به هم هستند مردم گزارش از رویت خط پرنوری در آسمان داده‌اند که پنج‌شنبه شب رخ داده است.  بر اساس برخی گزارش‌ها این نور به‌گونه‌ای بوده است که عده‌ای تصور کردند هواپیمایی در حال سقوط است و عده‌ای هم معتقد بودند این نور برای مدتی طولانی در آسمان رویت‌پذیر بوده (در موردی ۸ ثانیه)،‌ اما همچنان تصویری قابل استنادی در دست نبود. سوال اول این هست که از چه ویژگی‌های از آن‌چه در آسمان دیده می‌شود می‌توان عبور شهاب‌واره را از دیگر اجرام متمایز کرد؟  یا به عبارت دیگر از کجا می‌توان مطمئن شد آن‌چه رویت شده شهاب است؟

عموماً شهاب‌ها باتوجه به سرعت بالایی که دارند از خود نور غلیظی ایجاد می‌کنند. دوام شهاب‌های درخشان عموماً کسری از ثانیه تا چند ثانیه است و در مواردی که شهابواره زاویه‌ی کمی با زمین داشته باشد و همچنین سرعت به‌نسبت کمی داشته باشد؛ می‌تواند تا ۲۰ ثانیه هم دوام بیاورد که بسیار غیر معمول است. شهاب‌ها طی عبور، دود سیاهی را که ممکن است موشک‌ها و دیگر ادوات تولید کنند، ندارند. و مهم‌تر این‌که به دلیل ارتفاع چند ۱۰ کیلومتری از سطح زمین، صدای انفجارشان چند دقیقه بعد به گوش می‌رسد... ادامه مطلب 

منبع :canot.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید