ناسا تصاویر نفسگیری از دیدار فضاپیمای نیوهورایزنز و سیاره پلوتو را در زمان عبور از کنار آن منتشر کرده و این تصاویر، ویژگیهای زمینشناختی این سیاره کوتوله را به نمایش میگذارند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این تصاویر حین عبور با سرعت بالای فضاپیمای ناسا و هنگامی گرفته شدند که این سامانه در حال جمعآوریکردن دادههایی از این جرم کیهانی بود.
در تاریخ هفتم سپتامبر (16 شهریور)، نیوهورایزنز که در فاصله پنج میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد، انتقال دادههای فشرده تصاویر و اطلاعات از پلوتو را آغاز کرد که مخابره تمامی این دادهها حدود یک سال طول میکشد؛ بنابراین زمینیان چارهای ندارند جز این که منتظر این اطلاعات بمانند.
تصاویر تازه منتشرشده ماهیت متنوع و شگفتانگیز پلوتو را به نمایش میگذارند. اعضای تیم نیوهورایزنز مدعیاند این سیاره کوتوله دست کم از لحاظ جغرافیایی به اندازه مریخ متنوع است و کشفیات فضاپیما از این جرم کیهانی به سطح پلوتو محدود نمیشود.
مه جوی پلوتو دارای ساختار لایهبندی متراکمتری در مقایسه با آنچه پیشتر انتظار میرفت، است به طوری که این گاز بخش تاریک این سیاره کوتوله را روشن میسازد.
این تصاویر همچنین ریگهای روان و جریانهای نیتروژن نشاتگرفته از نواحی کوهستانی را برجسته میکنند. افزون بر این، درست مانند مریخ، تصاویر جدید مدرکی از شبکههای درهای ارائه میدهند که توسط یک ماده جاری ناشناخته حکاکی شدهاند.
پلوتو پیچیدگیهای متنوع و خشکیهایی دارد که با آن چه در منظومه شمسی مشاهده شده تفاوت دارند.
نیوهورایزنز پس از عبور از کنار پلوتو در ماه ژوئیه، هماکنون 69 میلیون کیلومتر از این جرم کیهانی فاصله دارد و به زودی تصاویری از قمرهای آن ارائه خواهد داد که جهانیان را بیشتر در حیرت فرو میبرند.