فضاپیمای سوییفت ناسا که متخصص اکتشاف انفجارهای پرتو گاماست، موفق به کشف هزارمین مورد از این انفجارها شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، انفجارهای پرتو گاما قدرتمندترین انفجارهای جهان هستند که معمولا هنگام فروپاشی یک ستاره و تولد یک سیاهچاله رخ میدهند.
این انفجارها شامل جرقههای پرتو گامای مرتبط با انفجارهای پرانرژی در کهکشانهای دوردست هستند. آنها به عنوان درخشانترین رویدادهای الکترومغناطیسی جهان شناخته میشوند.
مدت زمان رخداد این انفجارها بین 10 میلیثانیه تا چندین ساعت است. پس از انفجار اولیه، معمولا تابشی با طول موج و طول عمر بلندتر ظاهر میشود.به گفته ناسا، روز 27 اکتبر (پنجم آبان) حدود ساعت 6:41 بعدازظهر به وقت شرق آمریکا، تلسکوپ هشدار انفجار سوییفت هزارمین انفجار پرتو گاما را به عنوان یک پالس ناگهانی از پرتوهای گاما کشف کرد که از مکانی در صورتفلکی نهر نشات گرفته بود. ستارهشناسان این رویداد را GRB15027B نام نهادند و پس از کشف این پرتو دریافتند که این دومین انفجار رخ داده در آن تاریخ است.
فضاپیمای سوییفت به طور خودکار مکان این انفجار را تشخیص داده و به ستارهشناسان سراسر جهان موقعیتش را اطلاع داده و سپس برای بررسی منبع دقیق آن توسط تلسکوپهای حساس پرتو ایکس و ماوراءبنفش و تلسکوپهای نوری رو به موقعیت مذکور چرخید.به گفته جان نوسک، مدیر عملیاتهای ماموریتی سوییفت، سالهاست که اخترشناسان با اصلاح تکنیکهایشان سعی در دستیابی به مکان این انفجارها در کوتاهترین زمان ممکن دارند.این فضاپیما پس از گذران حدود 11 سال در فضا در وضعیت خوبی است و دانشمندان ناسا در انتظار مشاهده انفجارهای پرتو گامای بیشتری توسط این فضاپیما هستند.