تبلیغات
اولین تصاویر فضاپیمای گالکس
ارسال در: 1382/05/13-00:00
فضاپیمای کاوشگر تحول کهکشان، موسوم به گالکس،اولین تصاویر و داده های علمی خود را که از هفده خرداد تا دوم تیر سال جاری گرفته بود به زمین ارسال کرد.

فضاپیمای کاوشگر تحول کهکشان، موسوم به گالکس،اولین تصاویر و داده های علمی خود را که از هفده خرداد تا دوم تیر سال جاری گرفته بود به زمین ارسال کرد.

تلسکوپ فضایی گالکس،هشتم اردیبهشت سال جاری توسط ناسا راهی مداری در ارتفاع 690 کیلومتری زمین شد.این فضاپیما به کمک آشکارسازهای فرابنفش بسیار پیشرفته به مشاهده کهکشانهای جوان و داغ که محل شکل گیری ستارگان هستند می پردازد و تاریخ و علت شکل گیری ستارگان را مورد مطالعه قرار می دهد.

 

GALEX 

فضا پیمای گالکس

به گفته کریستوفر مارتین، محقق ارشد تلسکوپ گالکس از موسسه فناوری کالیفرنیا(Caltech)، دراولین تصاویر ارسالی توسط این تلسکوپ، مناطق فعال تشکیل ستاره در کهکشانهای نزدیک به همراه تعداد زیادی کهکشان فرابنفش در فاصله های دور که درآنها انفجارهای ستاره ای وجود دارد دیده می شود و این نشان می دهد که این کاوشگر،ابزاری قوی و سودمند برای مطالعه نحوه تشکیل ستارگان  در کهکشانهای دور و نزدیک است.

این تلسکوپ در جریان ماموریت 29 ماهه خود، نقشه کل آسمان در طیف فرابنفش را بدست می آورد و بدین ترتیب، زمینه درک بهتر ستاره شناسان از تاریخ تشکیل کهکشانها و ستارگان آنها تا فاصله ده میلیارد سال نوری از زمین را فراهم می کند. ستارگان داغ، جوان و پرجرم در طول موجهای فرابنفش، پر نور هستند و با کاوش آسمان در طیف  فرابنفش می توان محل شکل گیری آنها را پیدا کرد.

جو زمین، نور فرابنفش را در خود جذب می کند بنابراین امکان مطالعات فرابنفش از روی زمین وجود ندارد. تلسکوپ گالکس در حال حاضر این کار را از ارتفاع 690  کیلومتری زمین بخوبی انجام می دهد.    

گالکس در اولین دور مشاهدات خود از هفده خرداد تا دوم تیر، تصویر صدها کهکشان را بدست آورد.در این تصاویر،نماهایی تازه از کهکشان قنطورس A ،کهکشانM101  و M51  به همراه تصاویر با میدان دید بالا از کهکشانهایی در فاصله چندین میلیارد سال نوری زمین دیده می شود.

 

M101

 تصویر ترکیبی از کهکشان مارپیچی M101  که توسط تلسکوپ گالکس
 در نور فرابنفش مورد مطالعه قرار گرفت.
 NASA / JPL / Caltech  ::  ::

 

 

در تصویر فرابنفش گرفته شده از کهکشان M51،همدم ثابت آن یعنی کهکشان NGC5195 به سختی دیده می شود که نشانگر عدم وجود ستاره های جوان و نواحی فعال تشکیل ستاره در آن است.

 M51 in Ultraviolet

کهکشان همدم کهکشان M51  که در نصاویر مرئی،نورانی است در تصویر فرابنفش گالکس نا پیدا است.
 ::  NASA / JPL / Caltech   ::

 

M51 (The Whirlpool Galaxy)

 

در این تصویر مرئی از کهکشان M51 ،کهکشان همدم آن بخوبی دیده می شود.
::   NOAO / AURA / NSF / T.A. Rector & Monica Ramirez  ::

 

به گفته جیمز فانسون،مدیر طرح گالکس از آزمایشگاه نیروی محرکه جت(JPL) واقع در شهر پاسادنا در ایالت کالیفرنیا،تصاویر ارسالی توسط این تلسکوپ،اطلاعات ارزشمندی در مورد چگونگی تحول و تغییر کهکشانها از جمله کهکشان راه شیری بدست می دهد.همچنین به کمک این تصاویر فرابنفش،می توان اجرامی را در آسمان مشاهده کرد که قبلا در نور مرئی قابل مشاهده نبودند.

منبع خبر : www.astronomy.com

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید