شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران روزهای 29 و 30 تیر چهارمین کارگاه ملی نجوم اماتوری ایران را با موضوع عکاسی پیشرفته از عمق آسمان برگزار خواهد کرد.
در این کارگاه جمعی از بهترین عکاسان نجومی کشور به همراه اشتفان زایپ ، عکاس سرشناس نجومی اروپا تکنیکهای جدید در عکاسی از عمق آسمان و پردازش تصویر را برای حاضران مرور خواهند کرد. این برنامه روزهای 29 و 30 تیر در دانشگاه زنجان برگزار خواهد شد و در شب 29 تیر حاضران به همراه مدرسان دوره ، در شب رصدی به مرور عملی روشهای عکاسی خواهند پرداخت.
مخاطب اصلی این کارگاه دو روزه افرادی هستند که تجربه اولیه در عکاسی نجومی را پشت سر گذاشته باشند و همچنین ابزارهای رصدی و عکاسی در اختیار داشته باشند.
موضوعات اصلی این کارگاه عبارتند از :
- عکاسی از اعماق آسمان با تلسکوپ
- شناخت تلسکوپهای مناسب برای عکاسی و کار با تلسکوپ
- عکاسی به روش قلمدوش
- عکاسی از ماه و سیارات
- شناخت دوربینها و سی سی دی های مناسب
- پردازش تصاویر نجومی
ثبت نام این کارگاه که دبیری آن بر عهده اسدالله قمری نژاد و بابک امین تفرشی است از طریق پایگاه ASIAC امکان پذیر است و آخرین فرصت برای آن 20 تیر خواهد بود و برگزیدگان روز 22 تیر معرفی خواهند شد.
هزینه ثبت نام در این کارگاه برای اعضا شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران 30 هزار تومان و برای افراد غیر عضو 35 هزار تومان است.
برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید
معرفی اشتفان زایپ مدرس ویژه دوره کنام 4
اشتفان زایپ
نجوم آماتوری خود را از دوران کودکی آغاز کرد و در سال 1978صاحب نخستین تلسکوپ خود که یک تلسکوپ شکستی کوچک 60 میلی متری بود، شد. او در ادامه فعالیتهای خود شیفته عکاسی نجومی، به خصوص عکاسی از اعماق آسمان و ماهو سیارات با تلسکوپ، شد و اکنون در جمع بهترین عکاسان اعماق آسمان در جهان است.
حرفه اصلی زایپ مشاور آی. تی و در زمینه آموزش و پشتیبانی سیستم های رایانه ای است. او ساکن اشتوتگارت در جنوب آلمان است، شهری پر جمعیت و مانند بیشتر شهر های اروپایی همواره ابری. با وجود شرایط نا مساعد هوا، دید نجومی و آلودگی نوری که حد قدر اسمان محل اقامت او را به 5/4 رسانده است حتی از حیاط خانه خود، به کمک روشها و ابزارهای مناسب، تصاویر حیرت انگیزی را از اجرام ژرف آسمان ثبت کرده است. با وجود این او برای ثبت تصاویر بهتر با تلسکوپهای قابل حمل و نقل خود اغلب راهی کوه های جنوب آلمان و جنگل سیاه در جنوب غربی آلمان می شود.
ابزارهای اصلی عکاسی نجومی او تلسکوپهای 4 و 6 اینچ آپوکروماتیک شکستی، 10 اینچ ماکستوف، دوربین سی سی دی اس. بی. آی. جی 11،000 ، دوربین دیجیتال کنون 5 دی، دوربین عکاسی قدیمی مینولتا قطع 135 و هاسلبلاد قطع 120 است. همچنین او برای عکاسی از فعالیتهای خورشیدی از فیلتر اچ-آلفا 90 میلی متر استفاده می کند.
مقاله های بسیاری از او درباره عکاسی نجومی در کتاب عکاسی نجومی دیجیتال به زبان آلمانی و مجله های معتبر نجوم در آلمان منتشر شده است. عکسهای بسیاری از او در مجلات نجومی جهان و کتابهای نجوم به چاپ رسیده و تا کنون 12 عکس از او در فهرست عکس نجومی روز جهان در سایت apod.nasa.gov قرار دارد، از جمله تصویر بی نظیر ملاقات دنباله دار شواسمان-واخمان با سحابی حلقه در صورت فلکی شلیاق که در چهارم آوریل 2006 روی سایت تصویر روز نجوم قرار گرفت.
زایپ همچنین علاقه مند به رصد مستقیم اجرام سماوی و شیفته تماشای آسمان پر ستاره با چشم است. او در عکاسی نجومی به ثبت تصاویر هنرمندانه بیشتر از مراتب علمی عکس اهمیت می دهد که شاید به دلیل علاقه بسیار او به عکاسی است. او همچنین در عکاسی روز و طبیعت نیز هنرمند شناخته شده ای در آلمان است.
سایت عکسهای نجومی او www.astromeeting.de
سایت عکسهای عمومی او www.photomeeting.de