دانشمندان دریافتهاند سیاره غولپیکر مشکوکی که تصور میشد یک جهان خودسر است، عضوی از یک سیستم ستارهای بسیار بزرگ و دور است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، سیاره 2MASS J2126-8140 در حقیقت در فاصله یک تریلیون کیلومتری از ستارهاش حرکت میکند که برای مقایسه باید گفت این میزان 6900 برابر فاصله زمین تا خورشید است.
مدار این سیاره 140 برابر وسیعتر از مدار پلوتو است. از این فاصله، ستاره کمنور کوتوله قرمز شبیه یک ستاره نسبتا روشن در آسمان دیده میشود.
محققان دانشگاه ملی استرالیا توانستند اسرار ارتباط این سیاره و ستارهاش را پس از مشاهده اینکه هر دو در فاصله 100 سال نوری از زمین واقع شدهاند، کشف کنند. تحلیلهای بیشتر نشان داد که این دو جسم با یکدیگر حرکت میکنند.
تصور میشود که سیاره مذکور بین 12 تا 15 برابر سیاره مشتری باشد و مدار آن در اطراف ستاره میزبانش یک میلیون سال زمینی طول میکشد.
دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه چنین سیستم ستارهای پراکندهای شکل گرفته است. به گفته محققان، ممکن نیست که این سیستم مشابه منظومه شمسی و از یک دیسک بزرگ از گاز و غبار شکل گرفته باشد.
در عوض محققان بر این گمانند که این منظومه دوتایی در سالهای نسبتا اخیر (10 الی 15 میلیون سال پیش) شکل گرفتهاند و اینکه آنها از یک رشته گاز شکل گرفتهاند که آنها را در یک جهت میکشاند. در مقایسه منظومه شمسی 4.5 میلیارد سال قبل شکل گرفته است.