تبلیغات
چهارمين جشنواره ساعت های آفتابی شهر ری
ارسال در: 1388/04/11-00:00
چهارمين جشنواره ساعت های آفتابی که توسط سازمان آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برنامه ریزی و سازمان دهی شده بود با تلاوت آياتي چند از كلام ا... مجيد در تاریخ 31/3/1388 در ساختمان شماره 2 اداره آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري با شرکت 90 دانش آموز بر

باسمه تعالي

چهارمين جشنواره ساعت های آفتابی که توسط سازمان آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برنامه ریزی و سازمان دهی شده بود با تلاوت آياتي چند از كلام ا... مجيد در تاریخ 31/3/1388 در ساختمان شماره 2 اداره آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري با شرکت 90 دانش آموز برگزار گردید . دانش آموزان شرکت کننده که از پ‍‍‍ژوهشسراهای مناطق مختلف بودند ، دست ساز خود را که تعداد آنها به 67 عدد می رسید به کمیته پذیرش تحویل دادند تا شناسنامه برای هر ساعت آفتابی نوشته شود.
کلیه ساعت های آفتابی ساخته شده در سه مرحله توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله اول، داوران در محلی که برای این کار در نظر گرفته شده بود به ارزیابی و سنجش دست سازها با در نظر گرفتن معيارهاي از پیش تعیین شده پرداختند. درمرحله دوم، دانش آموزان به طرف سالن اجتماعات هدایت شدند تا در مقابل هیئت داوران ودیگر دانش آموزان شرکت کننده و مدعوین به توضیح و دفاع در مورد چگونگی ‌محاسبات مربوطه و نیز ساخت ساعت آفتابی خود بپردازند . و در سومین مرحله دانش آموزان ساعتهای آفتابی خود را به حیاط آورده تا دقت ساعت با توجه به زاویه تابش نور خورشید مشخص كنند.
در ابتدای مرحله دوم غلامحسین رستگارنسب مدیر پژوهشسرای محمدبن زکریای رازی که مدیریت برگزاری جشنواره را نیز بر عهده داشت ضمن خیر مقدم به حاضرین و تشکر از سازمان آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران که چنین جشنواره بی نظیر علمی را طراحی کرده و نیز مدیریت آموزش و پرورش ناحیه یک شهرری که مسئولیت اجرایی و علمی این فعالیت زیبای علمی را پذیرفته است مقدمه ای از استفاده از ساعت های آفتابی از دیرباز تا کنون را بیان داشت.

ایشان در ادامه بیان داشتند که قدمت ساعت های آفتابی به بیش از پنج هزار سال قبل باز می گردد و با توجه به انواع ساعت ها به ویژه ساعت های اتمی که امروزه در اندازه گیری های بسیار دقیق به کار برده می شوند ،‌ساعت های آفتابی همچنان اهمیت و جایگاه خود را حفظ کرده اند. وی گفت: اگر امروز مردم جهان همچنان به ساخت ساعت های آفتابی همت می گمارند و جشنواره آن را به صورت جهانی برگزار می کنند به این دلیل است که برای ساخت یک ساعت آفتابی از هر نوع که باشد به یک حداقل ازدانش ریاضیات ، فیزیک ،جغرافیا و زمین شناسی و در نهایت نجوم نیازمندیم و دانش آموزان آنچه را که به طور تئوری از کتب درسی فرا می گیرند ، می توانند به طور عملی در ساخت یک ساعت آفتابی به کار گیرند. دنيا و همچنين در دو سال اخير در كشور ما در حال ساخته شدن است. غلامحسين رستگار نسب همچنين  به طراحي و نحوه ساخت ساعت آفتابي كه در مكان سابق پژوهش سراي دانش آموزي زكريا رازي (مديريت آموزش و پرورش ناحيۀ 1) قرار گرفته است اشاره كرد. اين ساعت آفتابي كه در تاريخ 12/2/1385 به بهره برداري رسيد در نوع خود منحصر به فرد است چرا كه تمامي ساعت هاي آفتابي ساخته شده در كشور داراي اعداد ثابت بوده و سايه شاخص بر روي اين اعداد حركت مي كند. در حالي كه اين ساعت آفتابي داراي شاخص ثابت بوده و سايه اعداد بر روي شاخص حركت مي كند.

 

ساعت آفتابي ساخته و نصب شده در محوطه اداره آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

 

 پس از ایشان، آقاي توكلي معاونت محترم پشتيباني و توسعه نيروي انساني در مورد علم و اهميت آن در توسعه كشورها و جايگاه كشور ما صحبت كردند. ايشان حضور دانش آموزان از مناطق مختلف در اين جشنواره را علاقه دانش آموزان به كسب معرفت و علم و دانش دانستند و براي همه دانش آموزان آرزوي موفقيت كردند.

در ادامه آقای مهدي دانشيار، کارشناس محترم نجوم مركز نجوم حضرت عبدالعظيم (ع) که عضو هیئت داوران نیز بودند به ارائه روشهای مختلف ساعت های‌ آفتابی و فرمول های مربوطه پرداختند. ایشان در مورد گزینه های داوری که قبلاً‌ در طی یک فراخوان توسط سازمان متبوع به اطلاع دانش آموزان رسیده بود توضیحاتی را ارائه ونکات مهمی را که دانش آموزان در دفاع از ساعت آفتابی دست ساخته خود باید به آن اشاره کنند را توضیح دادند.
سرکار خانم بیات مجری برنامه به ترتیب از دانش آموزان دعوت به عمل آورد تا در جمع حاضرین و هیئت داوران به توضیح و دفاع از ساعت آفتابی دست ساز خود بپردازند. .
پس از اتمام دومین مرحله داوری ، ‌مرحله سوم داوری آغاز گردید. در این مرحله دانش آموزان ساعت های آفتابی خود را روی میز های پیرامون ساعت آفتابی استوایی نصب شده در حیاط قبلي پژوهش سرای دانش آموزی محمدبن زکریای رازی آموزش و پرورش ناحیه یک شهرری قرار دادند تا دقت دست سازهای آنها توسط هیئت داوران مورد سنجش قرار گیرد.

لازم به توضیح است که خواندن دقیق ساعت های آفتابی نیز نیازبه محاسباتی دارد که بایستی حتما از آن اطلاع داشت. زیباترین مرحله داوری همین مرحله ی سوم بود. زیرا در اینجا دیگر هیچ صحبتی نبود و ساعت های آفتابی با زبان بی زبانی مهارت و زیرکی علمی سازنده شان را به رخ داوران و سایرین می کشاندند.
پس از اتمام این مرحله و بحث و تبادل نظر در مورد تفاوت های ساعت های آفتابی ارائه شده توسط دانش آموزان، ‌داوران برای معدل گیری نمرات سه مرحله و انتخاب نهایی به محل داوری مراجعه كردند.
در این حین ازکلیه دانش آموزان و همراهان آنها دعوت به عمل آمد تا پس ازخواندن نماز به صرف نهار بپردازند . درادامه این همایش مراسم اختتامیه آغازشد. ابتدا سركار خانم زهرا نظري كارشناس محترم گروه هاي آموزشي سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران به همه شرکت کنندگان خیر مقدم و خسته نباشد گفتند.

ايشان كه به عنوان نماينده سازمان متبوع از ابتدا تا انتهاي جشنواره حضور داشتند از همه دست اندر كاران برگزاري جشنواره و مسئولين پژوهش سراها و دانش آموزاني كه از مناطق مختلف در اين جشنواره حضور داشتند تقدير و تشكر كردند. در مراسم اختتامه
با ارائه منتخبین توسط هیئت داوران، اهداء جوايز به اين دانش آموزان و تقدیر و تشکر از آن ها به عمل آمد. لازم به توضیح است که هدایا توسط  مسئولين سازمان، مسئولين پژوهش سراها و داوران محترم به پذیرفته شدگان اهدا شد .

اسامي پذيرفته شدگان :

1-    مريم همتي - پژوهشسراي اسلامشهر – منطقه اسلامشهر

2-    فرزانه پناهي - پژوهشسراي اسلامشهر – منطقه اسلامشهر

3-    فرزانه گودرزي - پژوهشسراي اسلامشهر – منطقه اسلامشهر

4-    زهرا نظري - پژوهش سراي دانش آموزي باقر العلوم - منطقه قرچك

5-    صفيه مبصري - پژوهش سراي دانش آموزي باقر العلوم - منطقه قرچك

6-    فائزه شهيدي - پژوهش سراي دانش آموزي باقر العلوم - منطقه قرچك

7-    عليرضا فراهاني - پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

8-     مهرداد كريمي پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

9-     حسن ملكي - پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

10-                       نرگس موسوي - پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

11-                       سميه فقيري -  پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

12-                        نسيم ميداني - پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

13-    فرزانه نور محمدي - پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

14-   آذر نور محمد نيا - پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

15-   فاطمه اميني - پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

16-   زينب پ1يرمردي - پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

17-   پروانه قنبري - پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

18-   جلال طلوعي - پژوهش سراي معلم - ناحيه يك كرج

19-   زينب شيرعلي زاده - پژوهش سراي دانش آموزي كاوش - منطقه كهريزك

20-   پريسا شاهي - پژوهش سراي دانش آموزي كاوش - منطقه كهريزك

21-   بهاره رستم پور - پژوهش سراي دانش آموزي كاوش - منطقه كهريزك

22-   فاطمه سادات اسكندري - پژوهش سراي دانش آموزي كاوش - منطقه كهريزك

23-   مهربهادر فتحي وند - پژوهش سراي دانش آموزي  جوان - ناحيه 1 شهريار

24-   سفيد درخشان - پژوهش سراي دانش آموزي  جوان - ناحيه 1 شهريار

25-   امير عبدالهي - پژوهش سراي دانش آموزي  جوان - ناحيه 1 شهريار

پژوهش سراهاي شركت كننده در اين جشنواره عبارت بودند از:

پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكريا رازي - آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

پژوهش سراي دانش آموزي باقر العلوم - منطقه قرچك

پژوهش سراي دانش آموزي كاوش - منطقه كهريزك

پژوهش سراي دانش آموزي  جوان - ناحيه 1 شهريار

پژوهش سراي دانش آموزي نوانديش - رباط كريم

پژوهش سراي دانش آموزي اسلام شهر- منطقه اسلامشهر

پژوهش سراي معلم - ناحيه يك كرج

پژوهش سراي فرهنگ - منطقه ورامين

مدرسه حكمت - آموزش و پرورش ناحيه 2 شهر

 داوران جشنواره

آقاي مهدي دانشيار از مركز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظيم  (ع)  و سركار خانم ژاله از پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكرياي رازي و سركار خانم زهرا استيري داوران جشنواره،  از مجموع 67 ساعت آفتابي، 25 ساعت آفتابي را با توجه به معيارهاي از قبل تعيين شده انتخاب كردند.

اميد است با گسترش دانش نجوم و ستاره شناسي در بين دانش آموزان آنها را به خلق آثار بديعي در سطح كشور سوق دهيم  و اين خود دانش آموزان را وادار مي كند تا مطالعاتي در نوشته هاي دانشمندان عصر طلايي اسلامي انجام داده و از اين طريق نام و خدمات علمي اين دانشمندان احياء شود. باشد تا جوانان  امروز ما دانشمندان فردا و راهگشاي آيندگان باشند.

سپس جشنواره با صلوات بر محمد و آل محمد و شادی روح شهیدان انقلاب اسلامی پایان یافت. همچنین به کلیه دانش آموزان شرکت کننده که ساعت آفتابی دست ساز خود را ارائه کرده بودند لوح تقدیر داده شد.

دانش آموزان در حال توضیح ساعت آفتابی دست ساز خود:

 

 

 دانش آموزان در سومين مرحله داوري در حياط :

 

 

 

 

  

 

سازمان آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران

مديريت آموزش و پرورش ناحيه 1 شهرري

پژوهش سراي دانش آموزي محمدبن زكرياي رازي

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید