تبلیغات
گزارش چهل و چهارمين باشگاه نجوم رشت
ارسال در: 1389/06/21-00:00
چهل و چهارمین باشگاه نجوم رشت ساعت 30/17 روز چهارشنبه 20 مرداد 1389 باحضور شماری از دوستداران نجوم و ستاره شناسی در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی هنری خاتم الأنبیاء رشت برگزار گردید.

 

مجتبی نبی زاده

 

پس از قرائت قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مجری خانم امدادی از آقای طوافی برای ارائه سخنرانی خود با موضوع شناخت سیاره مریخ دعوت نمود.

آقای طوافی پس از سخنانی در مورد اندازه، جو و دمای مریخ از وجود دیو بادهای سرتاسری در مریخ نام برد که تقریباً دو برابر طوفان ها در زمین است. طوافی عوارض سطحی مریخ را شامل گودالهای برخورد شهاب سنگ ها، آتشفشانهای کوچک و بزرگ، دشتهای پهناور، تپه ها، کوه ها و رشته کوه ها و نیز دره ها دانست و از طولانی ترین دره سطح مریخ ،دره مارینریس نام برد. سپس در مورد کاوشگر های ارسال شده به مریخ مانند مارینر 4 و 6 و 7 و 9 و... مطالبی را بیان کرد و از فرود مریخ نورد های وایکینگ 1و2، روح و فرصت و ققنوس و اطلاعات ارسال شده توسط آنها سخن گفت. طوافی در بخش دیگر سخنان خود توضیحاتی را از دو قمر فوبوس(ترس) و دیموس(وحشت) که در سال 1877 کشف شدند بیان کرد و با پخش فیلمی از دره مارینریس به ارائه خود پایان داد.

 

سپس مجری خانم امدادی از بارش شهابی برساووشی که از 11 تا 31 مرداد ادامه دارد و در 21 مرداد به اوج خود می رسد خبر داد واز آقای صومی از انجمن نجوم خواجه نصیر دانشگاه پیام نورمنجیل جهت ارائه سخنرانی خود با موضوع عکاسی نجومی دعوت کرد.

صومی سخنان خود را در مورد عکاسی نجومی در سه بخش شناخت ابزار، عکاسی و پردازش تقسیم نمود. ایشان بخش نخست سخنان خود را با طرح این سئوال که چه دوربینی کاربرد نجومی دارد آغاز کرد، سپس با پخش تصاویری از دوربین های معمولی مناسب برای عکاسی نجومی نکاتی را که برای این نوع عکسبرداری مهم است مانند سرعت عکسبرداری، دهانه مناسب لنز، اتصال دکلانشور، کیفیت و حساسیت فیلم ذکر و هر یک را به طور جداگانه توضیح داد. صومی در بخش بعدی ارائه خود از دوربین های دیجیتال و فواید عکسبرداری با این نوع دوربین ها سخن گفت، وی دوربین های دیجیتال را در دو دسته جیبی (قطر دهانه تغییر نمی کند) و DSLR (حرفه ای، قطر دهانه تغییر می کند) تقسیم کرد و شرایط انتخاب دوربین های دیجیتال برای عکاسی نجومی را در هزینه، کانونی کننده،زمان نوردهی، قابلیت اتصال به تلسکوپ و قابلیت زوم اپتیکی ذکر کرد و پس از آن به سراغ نحوه نصب دوربین بار عکسبرداری نجومی رفت و به علت اتمام وقت ادامه سخنان خود را به باشگاه بعد موکول کرد.

 

در ادامه باشگاه پس از پخش یک نماهنگ هنری، خانم امدادی از خراب شدن نیمی از سیستم خنک کننده ایستگاه فضایی در هفته گذشته و طولانی ترین راهپیمایی فضایی انجام شده حدود 7 ساعت برای رفع این مشکل  که البته این مأموریت با شکست مواجه شد، خبر داد.

 

سومین سخنران باشگاه خانم رقیه مومن پور با موضوع سیاهچاله ها بود. ایشان سیاهچاله ها را به عنوان موضوعی که هنوز مورد بحث ستاره شناسان است نام برد و گفت سیاهچاله اصطلاحی است که برای اولین بار توسط جان ویلر بکار برده و بر روی آن ها نهاده شد. و علت وجود سیاهچاله ها را به دلیل اینکه سرعت گریز با سرعت نور برابر است و نور نمی تواند از آن فرار کند دانست. مومن پور پس از توضیحاتی در مورد افق رویداد، تکینگی و انحنا در فضا-زمان، تشکیل سیاهچاله ها را در سه دسته سیاهچاله هایی با جرم ستاره ای، سیاهچاله های ابر چگال و ریز سیاهچاله ها تقسیم بندی و در مورد هر یک تعاریفی ارائه نمود. مومن پور در ادامه افزود که گفته می شود در مرکز همه ی کهکشانها سیاهچاله وجود دارد و چرخیدن به دور آن، سرعت ستارگان در مرکز کهکشان که وجود یک جرم پرچگال است و نیز امواجی که از مرکز کهکشان مورد بررسی قرار گرفته اند این قضیه را مطرح می نماید. سپس وی در مورد نظریه استیون هاوکینگ در مورد ریز سیاهچاله ها، سیاهچاله های موجود در صورتهای فلکی، تبخیر سیاهچاله ها، سیاهچاله های شوارتزشیلد، سیاهچاله های رایزنر-نورد، سیاهچاله های کر و سفید چاله مطالبی را بیان کرد.

 

پس از پخش نماهنگی که خانم ارشادی تهیه کرده بودند و خواندن خبری در مورد مشکل زباله های فضایی توسط خانم امدادی آقای علی رازقی آخرین سخنران باشگاه با موضوع آسمان نیمکره جنوبی بودند.

رازقی نخست از اسامی صورتهای فلکی نیمکره جنوبی که برگرفته از اخراعات جدید نیز هستند سخن گفت و سپس از صورت فلکی گونیا به عنوان تنها صورت فلکی که ستاره آلفا و بتا ندارد نام برد و صورت فلکی صلیب جنوبی را به عنوان شاخصی که از آن برای پیداکردن جنوب استفاده می شد بیان کرد. ایشان در ادامه از انواع ستاره های دوگانه نام برد و گفت هیچ دوگانه حقیقی با چشم غیر مسلح دیده نمی شود. همچنین در مورد دوگانه های نجوم سنجی که حتی از پشت تلسکوپ هم دیده نمی شوند و دوگانه های طیف سنجی و دوگانه های کسوفی توضیحاتی را مطرح کرد. رازقی در بخش پایانی سخنان خود در مورد اجرام صورت فلکی صلیب جنوبی و رصد آنها مطالبی را بیان نمود.

 

در قسمت پایانی باشگاه در این ماه بخشی به عنوان پاسخ به سئوالات حضار گنجانده شد که توسط آقایان حسن زاده و رازقی به دو سئوال: تفاوت سحابی تاریک و سیاهچاله و نیز چگونگی بوجود آمدن ماه پاسخ داده شد.

 

باشگاه نجوم رشت؛ گردهمایی ماهانه منجمان آماتور گیلانی است که با همکاری گروهها و موسسات نجومی گیلانی از قبیل:  انجمن علمی پژوهشی نجم شمال، انجمن نجوم اکلیل شمالی ، گروه نجوم سمپاد گیلان، کانون نجوم سها و انجمن نجوم خواجه نصیر برگزار می شود. 

http://rashtastroclub.blogfa.com

 

 

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید