بابک امین تفرشی و سیاوش صفاریانپور، دو راوی این مجموعه مستند 13 قسمتی هستند که به تازگی از شبکه 4 سیما در حال پخش است. تفرشی و صفاریانپور، برای تصویربرداری این مجموعه در مجموع به قلب جنگلهای آفریقا، جنگل آمازون، قاره جنوبگان، اقیانوس آرام، شمال و جنوب سیبری و چندین کشور مختلف سفر کردند.
این مستند علمی با روایت رصد خورشیدگرفتگی آفریقا شروع شده است و در قسمتی که این هفته پخش خواهد شد به جنوبگان میرسد. بابک امین تفرشی و حمید جدیری خداشناس، دو مسافر جنوبگان هستند که برای رصد کسوف به دورافتادهترین قاره زمین، جنوبگان، سفر کردند.
از آنجا که خورشیدگرفتگی، جز پدیدههای نادر آسمانی است، ساخت این مجموعه 13 قسمتی، بیش از ده سال طول کشیده است. بابک امین تفرشی و سیاوش صفاریانپور در بازه ده ساله تصویربرداری، راوی خورشیدگرفتگیهای بارزی بودند که در گوشه و کنار جهان رخ میداد. نمایشواکنش مردم با فرهنگهای مختلف نسبت به خورشیدگرفتگی و تمایز هر خورشیدگرفتگی با دیگری، چه از بعد زمانی و چه از لحاظ وضعیت تاج خورشید، این مستند را تبدیل به مجموعهای بیبدیل کرده است.
مجموعه جویندگان کسوف به کارگردانی سیاوش صفاریانپور و تهیهکنندگی محمدفواد صفاریانپور، جمعه شبها، ساعت 23 از شبکه 4 سیما پخش میشود. گفتار متن این مجموعه مستند را اسماعیل میرفخرایی انجام داده است. جمعه این هفته، ششم خرداد، قسمت چهارم این مستند پخش خواهد شد.
این مستند علمی، جز معدود مستندهای تولیدی علمی صداوسیما است و به سبب 12 سال تلاش پیاپی برای تصویربرداری و تدوین، نمونهای بیهمتا، چه در ایران و چه در جهان، است. بابک امین تفرشی، راوی نخست این مجموعه، منجم و رصدگر پرآوازه ایرانی و دبیر پروژه جهانی «جهان در شب» است؛ تفرشی به سبب عکسهای کم نظیرش از مناظر زمینی در زمینه آسمان پرستاره، شهرتی جهانی دارد. سیاوش صفاریانپور، کارگردان این مستند علمی نیز، به مدت ده سال کارگردان برنامه آسمان شب شبکه 4 سیما بود و هم اکنون عضو شورای مرکزی پروژه جهانی «صلح ستارگان» است.
نام این مجموعه علمی، جویندگان کسوف، برگرفته از نام ماجراجویانی است که پیاپی برای رصد خورشیدگرفتگی و رفتن به زیر سایه ماه در روز، به هر آنجا که سایه ماه قرار است بر زمین بیافتد، سفر میکنند.