تبلیغات
صفر کیلومتر قدر ستاره‌ها (بخش دوم)
ارسال در: 1391/10/03-14:43
در مقاله‌ی پیش به این‌جا رسیده بودیم که تعریف ما از معیار «قدر ستاره‌ها»  مقدار درخشندگی‌ای از ستاره است که در آسمان ناظر دیده می‌شود و به همین جهت آن‌ را «قدر ظاهری» یا «قدر دیدگانی» می‌نامیم. اکنون به توضیح دقیق‌تر قدر ظاهری می‌پردازیم.

قدر ظاهری 

در سال 1856 ستاره‌شناس انگلیسی «نرمن پوگسون» طبق مشاهدات و محاسباتش به این نتیجه رسید که در واقع ستاره‌هاي قدر اول، 100 بار پر نورتر از ستاره‌هاي قدر ششم‌اند. این نسبت تغییر در روشنایی در واقع معلول خاصیت ذاتی چشم انسان است که در درک تغییر نسبت درخشندگی ستارگان و پاسخ به محرک‌ها لگاریتمی رفتار می‌کند. از این رو طبیعتِ قدر ظاهری هم لگاریتمی است.

اگر ستاره‌ای از قدر اول را 100 برابر درخشان‌تر از ستاره‌ای از قدر ششم در نظر بگیریم و سپس به دنبال جست‌وجوی عامل ضربی برای افزایش در هر یک از 5 مرحله میانی بگردیم به عدد 2.5 می‌رسیم.  پس اگر درخشندگی در هر مرحله 2.5 برابر درخشندگی مرحله‌ی پیش باشد افزایش درخشندگی در پنج مرحله 100 برابر می‌شود.

به عبارت دیگر :  (تقریبا) 100 = (2.5) (2.5) (2.5) (2.5) (2.5)

يعني ستاره‌هاي قدر اول، حدود 2.5 بار پر نورتر از ستاره‌هاي قدر دوم و ستاره‌هاي قدر دوم 2.5  بار پر نورتر از ستاره‌هاي قدر سوم‌اند. بنابراين ستاره‌هاي قدر اول، 2.5×2.5 ... ادامه‌ی مطلب 

منبع :http://canot.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید