تبلیغات
آن‌چه باید پیش از خریدن تلسکوپ بدانید (بخش چهارم)
ارسال در: 1391/10/16-08:41
در بخش پایانی این مقاله با اصطلاحات مربوط به تلسکوپ آشنا می‌شویم. اين مقاله قرار است خريداران تلسكوپ را تا حدودي از سردرگمي بيرون آورد و به آن‌ها آگاهي لازم را براي انتخاب تلسكوپي مناسب‌تر بدهد.

آن‌چه می‌خوانید آخرین بخش از مقاله‌ای است که از کارشناسی بزرگ در یکی از معتبرترین مجله‌های اخترشناسی جهان (Sky & Telescope) به چاپ رسیده است. این مقاله قرار است خریداران تلسکوپ را تا حدودی از سردرگمی بیرون آورد و به آن‌ها آگاهی لازم را برای انتخاب تلسکوپی مناسب‌تر بدهد. امیدواریم این مقاله، که با ترجمه‌ی خوب شادی حامدی آزاد تهیه شده، بتواند دست‌کم برای گروهی از علاقه‌مندان به نجوم رصدی مفید واقع شود. در شنبه‌ی آینده، بخشی را که مکمل این مقاله است و به بررسی مقرها می‌پردازد تقدیم شما می‌کنیم.

 نویسنده: تونی فلاندر

ترجمه: شادی حامدی آزاد

همه‌چیز درباره‌ی بخش‌های اپتیکی 

تلسکوپ‌های شکستی – حتی آکرومات‌ها – معمولاً و به‌ویژه در مدل‌های بزرگ‌تر بسیار گران‌قیمت‌اند.

تلسکوپ‌های شکستی – حتی آکرومات‌ها – معمولاً و به‌ویژه در مدل‌های بزرگ‌تر بسیار گران‌قیمت‌اند.

تا حالا یاد گرفته‌ایم که سه نکته‌ی مهم درباره‌ی هر تلسکوپ عبارتند از، گشودگی دهانه، گشودگی دهانه، و گشودگی دهانه. اما باز هم هست. مثلاً توضیح کامل درباره‌ی یکی از کوچک‌ترین تلسکوپ‌های من این است: شکستی آکروماتیک ۱۰۰ میلی‌متری ۶/f. حالا ببینیم که این کلمه‌های دیگر چه معنایی دارند.

دریافتن این اصطلاحات آسان‌تر می‌شوند اگر شما دریابید که تفاوتی بنیادین میان تلسکوپ و لنز دوربین وجود ندارد. وقتی عکاسی نجومی به روش مستقیم (پرایم فوکوس) انجام می‌دهید، درواقع از تلسکوپ‌تان در مقام لنزی برای دوربین‌تان استفاده می‌کنید. از سوی دیگر می‌توانید با افزودن آداپتور به لنز عکاسی آن را به تلسکوپی نجومی تبدیل کنید.

عددی که پشت /f آمده نسبت کانونی نام دارد؛ درست همان f در عکاسی. تعریف نسبت کانونی حاصل تقسیم فاصله‌کانونی بر گشودگی دهانه است. بنابراین فاصله‌کانونی تلسکوپ ۱۰۰ میلی‌متری ۶/f من ۱۰۰×۶ = ۶۰۰ میلی‌متر است. عکاسانْ این تلسکوپ را لنز تله‌ی ۶۰۰ میلی‌متری ۶/f می‌نامند؛ زیرا در عکاسیِ روز فاصله‌کانونی مهم‌تر از گشودگی دهانه است.

وقتی عکس می‌گیرید، فاصله‌کانونی مشخص می‌کند که هر جسم در عکس شما به چه اندازه ظاهر می‌شود. فاصله‌کانونی کوتاه میدان‌دیدی باز دارد و فاصله‌کانونی بلند نماهای نزدیک (کلوزآپ) می‌سازد. نسبت کانونی نیز مشخص می‌کند که نوردهی شما چقدر باید باشد. اگر نسبت کانونی ... ادامه‌ی مطلب


منبع :http://canot.ir
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید