با گذشت دو سال از انصراف ناسا از حضور در مأموریت مریخ آژانس فضایی اروپا (ESA)، آمریکا و فرانسه قرارداد همکاری مشترکی برای انجام یک مأموریت جدید در سیاره سرخ منعقد کردند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پروژه InSight شامل پرتاب یک کاوشگر بدون سرنشین با هدف بررسی عمق سیاره مریخ است؛ کاوشگر مارس 2016 به فضا پرتاب شده و شش ماه بعد به سیاره سرخ میرسد.
این توافقنامه همکاری فضایی به امضای «چارلز بولدن» مدیر ناسا و «ژان ایو لو گان» مدیر مرکز ملی تحقیقات فضایی فرانسه (CNES) رسید؛ همچنین مرکز هوافضای آلمان، آژانس فضایی انگلیس و دفتر فضایی سوئیس نیز در این پروژه مشارکت خواهند داشت.
به گفته «بولدن»، اطلاعات جمعآوری شده در این مأموریت مشترک به درک بهتر مراحل نخست شکلگیری سیاره سرخ منجر شده و دانش محققان در خصوص شکلگیری همسایه این سیاره یعنی زمین را نیز افزایش می دهد.
علاوه بر ارسال جزئیات دقیق در خصوص ساختار داخلی این سیاره سنگی، کاوشگر InSight فعالیتهای تکتونیکی و برخوردهای شهابسنگی را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.
این توافقنامه در حالی میان ناسا و مرکز ملی تحقیقات فضایی فرانسه به امضا رسید که آژانس فضایی آمریکا دو سال قبل بدلیل مشکلات ناشی از کسری بودجه، از حضور در پروژه ExoMars آژانس فضایی اروپا شامل پرتاب فضاپیما و کاوشگر به مریخ انصراف داد؛ پس از انصراف ناسا از حضور در این پروژه، روسیه به این برنامه ملحق شد.
پروژه ExoMars شامل پرتاب یک مداردگرد اکتشافی در سال 2016 با هدف یافتن نشانههایی از گاز متان در جو سیاره سرخ و یک مریخنورد برای حفاری در عمق سیاره در سال 2018 است.