تبلیغات
پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان
ارسال در: 1393/08/24-14:38
پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان به همت دانشور فرهیخته، خیر دامغانی، جناب آقای دکتر مرتضی ابراهیمی ورکیانی،افتتاح شده است و به زودی حجم وسیع فعالیتها از این مرکز علمی-نجومی، به عنوان خروجی حاصل خواهد شد.

پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان

 پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان به همت دانشور فرهیخته، خیر دامغانی، جناب آقای دکتر مرتضی ابراهیمی ورکیانی،افتتاح شده است و به زودی حجم وسیع فعالیتها از این مرکز علمی-نجومی، به عنوان خروجی حاصل خواهد شد.

انجمن نجوم دامغان پشتیبانی علمی این مجموعه را به عهده دارد.گروهی علمی که پیش از این فعالیت های بسیاری در زمینه ترویج و تعلیم علم نجوم به علاقمندان این وادی داشته است.

 تا بحال رصدگاه های زیادی در سطح کشور مورد استفاده بوده اند. کوریدورهای رصدی پراستفاده ی میهنمان در کنار مزایایی که در خود نهفته دارند، معایب زیادی نیز دارا هستند که مهمترین آنها مواردی از جمله بعد مسافت، امنیت و امکانات است. منظور نظر این متن معرفی منطقه ای مناسب به منظور برگزاری رصدهای گروهی است، در غیر این صورت، تمامی نقاط بی شمار کشور پهناورمان برای گروه های چند نفره ی کوچک، رصدگاهی مناسب است که به صورت خصوصی قابل دسترسی است.هر کجا که بتوان از نورهای مزاحم دوری کرد، مکانی مناسب برای رصد به شمار می آید. گزارشهای بسیاری از رصدگاه های پر استفاده ی کشور در دسترس است اما در اکثر آنها خلأ میزبانی از گروه های پر تعداد حس می شود.

پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان، به عنوان اولین و تنها پایگاه رصدی روستایی کشور پس از خانه ی نجوم ورکیان، مرکزی ایده آل برای رصدهای شبانه و میزبانی گروه های پر تعداد و خصوصاً تورهای دانشجویی است. این امر بدلیل امکانات فوق العاده ی این مرکز به نسبت دیگر رصدگاه هاست که در ادامه خواهد آمد.

 این رصدگاه در استان سمنان-شهر دامغان و کیلومتر ۵ محور دامغان اصفهان واقع شده است. فاصله ی تقریبی این رصدگاه از مرکز شهر دامغان حدود ۸ کیلومتر است. با اینکه این رصدگاه در داخل روستا واقع شده، اما حد قدر آسمان در روشنایی نور روستا عدد۶ ثبت شده است.لازم به ذکر است که امکان قطعی نور مزاحم روستا جهت رصدهای خاص وجود دارد. ضمناً سکویی رصدی به مساحت ۲۰۰ متر مربع در خارج از روستا و بدور از آلودگی نوری تعبیه شده که شرایط ایده آلی برای رصد فراهم میکند.

این رصدگاه بدلیل ویژگی های فیزیکی خاص خود، برای رصدهای شبانه، رصد هلال های شامگاهی و صبحگاهی مناسب است. جاده ی دسترسی به محوطه ی اصلی رصد تماماً آسفالت است که برای حمل و نقل ناوگان اتوبوسرانی ایده آل به حساب می آید، مستحضرید که اتوبوسهای مسافرتی، این روزها از طی مسافتهایی با جاده ی خاکی امتناع میکنند که این امر برای مدیریت گروه های رصدی پر تعداد مانعی بزرگ به حساب می آید.

برای ورود به این رصدگاه نیاز به اخذ مجوز از هیچ ارگان دولتی وجود ندارد و تنها می بایست از طریق وبسایت انجمن نجوم دامغان، به صورت آنلاین و یا آفلاین نسبت به رزرو رصدگاه اقدام و با مدیریت انجمن نجوم دامغان هماهنگی به صورت پذیرد.

در این مجموعه امکانات اقامتی مناسبی از جمله خوابگاه،امکاناترصدیمجهزومکفی وپذیراییمختصر،به صورت رایگانموجوداستکهاینمجموعهرابهمحیطیخاصبرایرصدتبدیلمیکند. 

این مجموعه فضاهای متفاوتی با کاربری های اداری و اقامتی دارد، در کنار اتاقهایی که کاربری انبار را به خود گرفته، سالنی با ظرفیت ۷۰ نفر تعبیه شده که با توجه به امکاناتی مثل ویدئو پرژکتور ثابت سقفی، برای اجرای سمینارهای علمی درون گروهی مناسب است. این مجموعه از لحاظ تامین آب آشامیدنی مشکلی ندارد و سرویس های بهداشتی با امکان استحمام، در بهترین حالت خود موجود است.امکانی که به جرات می توان گفت یکی از اولین دغدغه های گروه های رصدی به حسابمی آید، از جمله حد اقل های موجود در مجموعه است.

این مجموعه بدلیل محصور بودن از امنیت مطلوبی برخوردار است و حتی در صورت استفاده از سکوی رصدی خارج از روستا، بدلیل نزدیکی به شهر دامغان، مانعی برای گذران یک شب رصدی در خارج از پایگاه وجود ندارد. این پایگاه با دوربین های مدار بسته کنترل می شود.

 

 پایگاه علوم و ستاره شناسی ورکیان در روز افتتاحیه، جمعیتی ۷۰۰ نفری را در خود دیده است این تعداد میتواند با استفاده از امکانات مشابهی که در خانه ی نجوم ورکیان موجود است به دوبرابر افزایش یابد. اما امکان میزبانی اقامتی و خوابگاهی مجموعه در حات ایده آل ۲۰۰ نفر پیش بینی می شود.

 

بدلیل نزدیکی به دامغان، مراکز درمانی و انتظامی قابل دسترس اند، البته امنیت رصدگاه تضمین شده است، با این حال، امکانات درمانی اولیه ای در پایگاه پیش بینی شده است که در صورت لزوم استفاده شود و نیازی به خروج از مجموعه نباشد.

  

انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان امیدوار است شبهای خاطره انگیزو بیاد ماندنی را در این مجموعه برای دوستداران نجوم و آ سمان شب رقم بزند.

 

 

وبسایت انجمن نجوم دامغان:

www.saasp-damghan.com

شماره های تماس جهت هماهنگی:

مهندس محمود خوشنویسان-مدیر مسئول انجمن نجوم دامغان

  09125318861

مهندس روح الله خلیل نژادی

09193342934

منبع :http://saasp-damghan.com/1damghan/
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید