سياوش صفاريانپور در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)_منطقه خراسان، با اشاره به ضعفهاي فعاليت نجوم آماتوري با بیان این مطلب اظهارداشت: كار اصلي منجمان آماتور اين است كه با رصد كردن، دادهبرداري، تحليل دادهها، اطلاعاتي را جمعآوري كنند كه حتي در سطح منجمان حرفهاي قابل استفاده باشد، اما طي اين سالها توجه بيش از حد به همگاني كردن نجوم شده است. البته اين نكته را هم بايد در نظر داشت كه اين كار موجب رضايت در افراد ميشود چرا كه از اطلاعاتي كه به افراد عادي ارايه ميدهد و تاثير آن را بر روي مخاطب خود ميبينند بسيار احساس رضايت ميكنند و اين در حالي است كه پرداختن به جنبههاي علميتر نجوم آماتوري نياز به سختكوشي و زمان طولاني دارد. صفاریان پور ادامه داد: اين شايد يك اشكال اجتماعي باشد كه ما در پي كارهاي زودبازده هستيم و فكر ميكنم اصليترين مشكلي كه جامعه نجوم ايران در حال حاضر با آن روبروست دور شدن از همان ضربالمثل «كار نيكو كردن از پر كردن است» باشد.
عضو موسس و شوراي مركزي پروژه بينالمللي صلح ستارگان در خصوص اين پروژه اظهارداشت: در ماههاي منتهي به سال جهاني نجوم ايدهاي مطرح شد با اين مضمون كه براي مردم محروم نقاط مرزي ايران مجموعه شبهاي رصدي برگزار شود. در مرحله بعدي قصد داشتيم كه در كشورهاي همسايه نيز همين كار انجام شود و از همين طريق آسمان پلي ميان ايران و كشورهاي همسايه باشد. وي افزود: سپس به اين فكر افتاديم كه اين موضوع را ميتوان در قالب يك پروژه بينالمللي پيگيري كرد و بدين شكل يك شبكه اجتماعي و يك زنجيره از برنامههاي شبهاي رصدي در كنار مرزها برگزار و رابطهاي بين نجوم و صلح برقرار شود. اگر درك ما آن قدر از جهان بالا رفته كه ميدانيم ابعاد كيهان چقدر است، قاعدتا بايد در رفتارمان نيز تغييري ايجاد كنيم بدين معني كه اگر مردم به خاطر بياورند جايگاهشان در كيهان كجاست، مطمئنا متواضعانهتر برخورد ميكنند.صفاريانپور با بیان اینكه پروژه جهاني صلح ستارگان به عنوان ميراث سال جهاني نجوم از طرف IAU و يونسكو معرفي شده است و برنامههاي مختلفي را در مناسبتهاي گوناگون برگزار ميكند، در خصوص ادامه فعاليتهاي اين پروژه و نحوه همكاري با آن گفت: اصليترين برنامه اين پروژه، ماه جهاني نجوم بود كه گروههاي زيادي از سراسر جهان به آن پيوستند و پروژه 30 شب صلح ستارگان در كشورهاي برگزاركننده، هر يك با توجه به بازه زماني معرفي شده، توسط گروههاي رصدي انجام گرديد.
وي ادامه داد: پس از اين نيز بايد منتظر برنامههايي بود كه در تقويم برنامههاي صلح ستارگان قرار دارد و گروههاي نجومي كه داوطلب هستند در اين پروژه شركت كنند، بتوانند به اين پروژه ملحق شوند.صفاريان پور در خصوص يكي ديگر از برنامههاي پروژه بينالمللي صلح ستارگان گفت: يكي از كارهاي اصلي كه به دنبال انجام آن هستيم، برنامهاي تحت عنوان پنجرهاي رو به زمين ميباشد كه مجموعه اي است از يادداشتهاي كيهان نورداني كه شانس ديدن زمين از بيرون را داشتهاند و احساس خود را در آن يادداشتها بيان كردهاند.