تبلیغات
 
گفت‌وگو با الکساندر لازوتکین، فضانورد روسی پیش از سفر به ایران 1394/11/18

با اعلام خبر سفر قریب‌الوقوع الکساندر لازوتکین به ایران، چند روزی است مجامع علمی، خود را مهیای میزبانی از این فضانورد اهل روسیه می‌کنند. وی قرار است با حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، انجمن نجوم دامغان و چند نهاد دیگر، سه‌شنبه بیستم بهمن وار

تکمیل مونتاژ کاوشگر نمونه‌بردار جدید ناسا 1394/08/04

شرکت لاک‌هید مارتین نخستین مونتاژ کاوشگر بدون سرنشین فضای عمیق ناسا را تکمیل کرد.

آسمان در پلوتو هم آبی است 1394/07/18

نخستین تصاویر رنگی از رنگ جو پلوتو که توسط فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا ثبت شده‌اند، حاکی از آن هستند که آسمان این سیاره، آبی رنگ است.

کشف نوعی مولکول نادر در فضا 1394/04/14

دانشمندان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان نوعی مولکول نادر را در فضا کشف کردند.

شناسایی بلوک‌های سازنده حیات در یک ستاره دوردست 1394/01/23

دانشمندان برای نخستین بار وجود مولکول‌های آلی پیچیده‌ای را آشکارسازی کرده‌اند که نمایانگر بلوک‌های سازنده حیات است.

بشر در آستانه یافتن حیات فرازمینی 1394/01/19

دانشمندان ارشد ناسا اعلام کرده‌اند که بشر در آستانه کشف حیات بیگانه قرار گرفته و احتمالا تا سال 2025، نشانه‌ای از این حیات کشف خواهد شد.

کشف نیتروژن در سیاره سرخ توسط مریخ‌نورد کنجکاوی 1394/01/19

کاوشگر کنجکاوی ناسا برای نخستین‌بار موفق به شناسایی نیتروژن در خاک مریخ شده است.

ریه فضانوردان در دریچه هوابند ایستگاه فضایی آزمایش شد 1393/12/27

فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی از دریچه هوابند این مدارگرد برای نظارت بر التهاب ریه و همچنین ترسیم نمودار سلامت ریه خود استفاده کردند.

تیز شدن گوش‌ «روزتا» برای شنیدن سیگنالی از «فیلائه» خواب‌آلود 1393/12/24

فرودگر فیلائه بدلیل اتمام باتری حدود چهار ماه است در خواب عمیق به سر می‌برد، اما با افزایش تابش نور خورشید، این امید وجود دارد که این کاوشگر بزودی از خواب بیدار شود.

زندگی درون یک حباب 1393/12/11

فرض کنید یک روز صبح از خواب بیدار شده‌اید و به شما بگویند که درون یک حباب زندگی می‌کنید که دمای آن یک میلیون کلوین است. احتمالا اولین واکنش شما خندیدن و باورنکردن باشد، اما درست است و باور کنید: ما درون یک حباب زندگی می‌کنیم که دمای آن یک میلیون کلوی

شماره ۲۴۴ ماهنامه نجوم منتشر شد 1393/10/22

شماره ۲۴۴ ماهنامه نجوم با روایت تازه‌ای درباره مریخ و یافته‌های جدید مریخ‌نورد کنجکاوی منتشر شد. آسمان این شماره از به اوج رسیدن درخشش دنباله‌دار لاوجوی خبر می‌دهد. سال ۲۰۱۵ به مناسبت بزرگداشت دانشمند ایرانی، ابن هیثم، سال جهانی نور نامیده شده است.

کشف شواهدی از وجود متان در مریخ توسط کنجکاوی 1393/09/26

محققان ناسا از کشف شواهدی از وجود گاز متان در سیاره سرخ خبر دادند که احتمالا توسط گونه‌ای باکتری تولید شده است؛ این نتایج احتمال وجود حیات در مریخ را تقویت می‌کند

فیله به خواب زمستانی رفت، ولی روزتا هنوز زنده است 1393/09/04

هرچند فرود کاوشگر فیله بر سطح دنباله‌دار تناوبی 67 با موفقیت صددرصدی همراه نبود، اما به کشف مولکول‌های آلی در جو دنباله‌دار و احتمال فعالیت مجدد فیله در آینده می‌ارزید.

امیدواری محققان به بیدار شدن فرودگر Philae 1393/08/30

محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) امیدوارند که با نزدیک شدن دنباله‌دار 67P به خورشید، امکان بیدار کردن و برقراری ارتباط مجدد با فرودگر Philae‌ فراهم شود.

آیا اخترشناسان قطب جنوب اشتباه کرده‎اند؟ 1393/01/25

شک و تردید در مورد بزرگ‌ترین کشف دنیای فیزیک: آیا اخترشناسان قطب جنوب اشتباه کرده‎اند؟

اولین گزارش هواشناسی سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی 1392/10/14

دانشمندان با رصد جو مملو از ابر در 2 سیاره فراخورشیدی دریافته‌اند که ابرها پدیده‌ای مختص زمین نیستند، و در آسمان خیلی از سیارات دیگر زمین مانند هم می‌توان آنها را یافت.

درسی که ناسا از انفجار بزرگ‎ترین شهاب‌سنگ قرن گرفت 1392/08/16

گروهی از دانشمندان بین‌المللی با همکاری ناسا موفق شده‌اند تا برای نخستین بار، درک دقیقی از اثرات برخورد سیارکی کوچک روی زمین به دست آورند. این داده‌های بی‌سابقه با استفاده ازشهاب‌سنگی به دست آمد که بهمن ماه سال قبل بر فراز آسمان شهر چلیابینسک روسیه

ویژه‌نامه اختر زیست‌شناسی ماهنامه‌ی نجوم منتشر شد 1392/07/21

شماره 232 ماهنامه‌ی نجوم (آبان 1392) در قالب ویژه‌نامه‌ای به بحث اخترزیست‌شناسی پرداخته است؛ مقوله‌ای که در حال حاضر سمت و سوی بسیاری از مطالعات فضایی را به خود اختصاص داده است. پیش‌تر حدود 9 سال پیش نیز ویژه‌نامه‌ی حیات (شماره‌ 141 ماهنامه نجوم) روی

نظریه جدید درباره بذرهای حیات در سیارک‌ها 1392/07/15

مطالعه انجام‌شده در خصوص منظومه شمسی آغازین، نظریه جدیدی را در مورد چگونگی شکل‌گیری مولکول‌های زیستی در درون سیارک‌ها معرفی می‌کند.

نزدیک‌ترین سیاره زمین‌مانند بغل گوش ماست. 1391/12/24

نزدیک‌ترین سیاره زمین‌مانند بغل گوش ماست، در فاصله ۶۱,۴۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ کیلومتری

راز پیدایش حیات: همه به چپ؛ چپ! (بخش دوم و پایانی) 1391/09/17

حیات برای پیدایش، واحدهای سازنده‌ی خود را جفت و جور می‌کند.

راز پیدایش حیات: همه به چپ؛ چپ! (بخش نخست) 1391/09/10

حیات برای پیدایش، واحدهای سازنده‌ی خود را جفت و جور می‌کند.

با خیالی آسوده ناامید شوید! 1391/09/10

کشف مولکول‌های آلی و در نتیجه یافتن نشانه‌های حیات در مریخ بسیاری را هیجان‌زده کرده است اما وقت آن است که اندکی ناامید شوید.

کیهان‌شناسی، مغز و اینترنت، چه ربطی به هم دارند؟ 1391/09/06

طبق پژوهشی که اخیراً در نشریه Nature’s Scientific Reports انتشار یافته، ساختار جهان هستی و قوانینی که بر آن حکم می‌رانند، احتمالاً مشابه ساختار کلی و نحوه رشد مغز انسان، و همچنین سایر شبکه‌های پیچیده‌، نظیر اینترنت، و شبکه اعتماد فی‌مابین مردم در زمی

هرشش ثانیه، میلیاردها برخورد 1391/08/24

میلیون‌ها سال است که هر شش ثانیه، دنباله‌دارهای* پیرامون چهل و نهمین ستاره پرنور صورت فلکی نهنگ (یا «قیطس»)، به هم می‌خورند و همین، پاسخی‌ست برای معمایی که هفده سال فکر ستاره‌شناسان را به خودش مشغول کرده بود.

کشف مولکول‌های قند در فضا 1391/06/19

ستاره‌شناسان، اخیراً یک کشف شیرین صورت داده‌اند: مقادیری مولکول قند در سحابی پیرامون یک ستاره با فاصله چهارصد سال نوری از ما که می‌تواند احتمال وجود حیات فرازمینی را قوت بدهد.

شهاب‌باران فردا شب را از دست ندهید 1391/05/21

هر سال در شامگاه 21 و 22 مرداد، زمین از مرکز توده ذرات برجامانده از دنباله‌دار سویفت-تاتل عبور می‌کند و آسمان زمین با شهاب‌باران برساووشی نورباران می‌شود. برای تماشای زیباترین شهاب‌باران سال آماده شوید.

اندازه‌گیری جرم سیارات فراخورشیدی غیرگذری با تکنیک جدید دانشمندان 1391/04/12

دانشمندان با استفاده از تکنیکی نوین موفق به اندازه‌گیری جرم سیارات فراخورشیدی غیرگذری شدند.

آیا درون هر سیاه‌چاله، جهانی خانه دارد؟ 1390/11/12

ممکن است جهان ما هم درست مثل عروسک‌های تخم مرغی‌شکل و معروف روسی، در سیاهچاله‌ای متعلق به جهانی گسترده‌تر واقع شده باشد.

پرتاب موفقیت آمیز آزمایشگاه پیشرفته مریخ به فضا 1390/09/05

این آزمایشگاه بزرگ‌ترین کاوشگری است که تاکنون به مریخ فرستاده شده است.

وجود آب‌اکسیژنه عامل پیدایش آب در منظومه شمسی؟! 1390/04/23

منطقه رو-مارافسای یکی از زیباترین مناظر آسمان شب است؛ اما این‌بار سحابی‌های رنگارنگ این منطقه نشانه‌هایی از وجود آب‌اکسیژنه در خود آشکار کرده‌اند که می‌تواند راز پیدایش مولکول آب را برملا کنند.

سرنوشت راه‌شیری در دستان میزرهای آندرومدا 1389/11/16

آیا کهکشان راه‌شیری طی چند میلیارد سال آینده با همسایه خود، کهکشان آندرومدا، برخورد می‌کند؟ استفاده از یک نقطه لیزرمانند در کهکشان آندرومدا، می‌تواند ما را در دستیابی به پاسخ کمک کند.

غبار کیهانی، منشاء اقیانوس‌های روی زمین است 1389/08/17

خاستگاه اقیانوس‌های روی زمین، یکی از معماهای حل‌نشده این سیاره است. شبیه‌سازی رایانه‌ای اتصال آب به ذرات اولیوین نشان می‌دهد، آب همراه با غبار کیهانی و در ابتدای تشکیل این کره در آن وجود داشته است.

طوفان ماموریت‌های فضایی در سال منظومه شمسی 1389/07/24

با طوفانی از فعالیت‌های فضایی طی 23 ماه آینده، ناسا این دوره طلایی را «سال منظومه شمسی» نامیده و امیدوار است دستاوردهای حاصل بتواند تحولی در دیدگاه بشر نسبت به محل زندگی خود ایجاد کند.

وقتی سپرهای حفاظتی زمین شکسته می‌شوند. 1389/06/24

شامگاه گذشته، طوفان قدرتمند ذرات بارداری که 3 روز پیش در اثر فوران خورشید رهسپار زمین شده بود، به زمین رسید و این شفق قطبی زیبا را در مدار شمالی زمین پدید آورد. هوای نیمه‌ابری و دریای آرام نروژ هم به زیبایی این چشم‌انداز افزوده است.

نشانه‌های حیات در بزرگ‌ترین قمر زحل؟! 1389/03/23

هرچند یافتن آثاری از فعالیت‌های غیرمعمول شیمیایی در تیتان، قمر زحل، گمانه‌زنی‌های وجود موجودات فضایی را بر سطح این قمر افزایش داده، اما هیچ‌کدام به تنهایی سندی بر وجود حیات فرازمینی نیست.

وضعیت آسمان در هفته سوم خردادماه 1389/03/16

اهم رویدادها: آخرین وضعیت هلال ماه جمادی‌الثانی / مقارنه هلال زیبای ماه با خوشه پروین و سیارات مشتری و عطارد / آشنایی با سیاره گردن‌شکسته / بهترین فرصت برای تماشای سیاره اورانوس و مقارنه آن با مشتری

آیا حیات از ماده‌ای سمی شکل گرفت؟ 1388/08/22

دانشمندان با شبیه‌سازی برخورد شهاب‌سنگ‌ها و دنباله‌دارها با زمین نخستین چنین نتیجه گرفته‌اند که حیات احتمالا بر پایه سیانیدهای تشکیل شده از برخورد دنباله‌دارها با جو زمین تشکیل شده است.

باران شهابی شب‌های پاییز 1388/08/26

شهاب‌ها خیال‌انگیزند؛ همان خطوط رخشنده و خاموشی که هر از گاه از فرش مشکین و پر نقش آسمان شب می‌گذرند و چشمان ما را به شوق تماشای غوغای شگرف ستارگان، تا سلام صبح آفتاب گشاده نگه می‌دارند. برخی از شب‌های سال اما آتش‌بازی بزرگی برپاست. یکی از آن‌ها در پ

نشانه‌های حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی 1388/08/02

برای دومین بار، پژوهشگران موفق شدند مولکول‌های آلی را در اطراف سیاره‌ای مشتری‌مانند و داغ در خارج از منظومه شمسی کشف کنند. این بدان معنی است که فراوانی مولکول‌های آلی و بنیان‌های اصلی حیات در جهان، بسیار بیشتر است و احتمالا حیات بسیار آسان‌تر شکل‌ می

شیرجه در اسرار 1388/08/16

هم اکنون که در حال مطالعه این خبر هستید، در حدود یک میلیارد و دویست میلیون کیلومتر آن‌طرف‌تر اتفاقی در حال وقوع است که کم از صحنه‌های هیجان‌انگیز فیلم‌های علمی - تخیلی ندارد.

داستان آب در منظومه شمسی تغییر کرد 1388/07/13

کشفیات جدید در ماه و مریخ نشان می‌دهد فراوانی آب در این دو جسم بسیار بیشتر از آن‌چیزی است که فکر می‌کردیم. از هر متر مکعب خاک .در سطح ماه می‌توان یک لیتر آب تهیه کرد و در مریخ، بیش‌از 99درصد ترکیبات پنهان در حفره‌های برخوردی را آب تشکیل می‌دهد.

مسافران سرزمین آسمان 1389/03/12

نگاهی به اهداف و دستاوردهای گروه عکاسان «جهان در شب»

یک گام به سوی حیات در مریخ 1387/12/20

دانشمندان توانسته‌اند با بررسی مجدد اطلاعات ارسالی مریخ‌نشین فینیکس، وجود آب مایع را در اطراف این مریخ‌نشین اثبات کنند.

در صفر مطلق چه اتفاقی می‌افتد 1388/12/01

آیا می‌دانید در دمای صفر مطلق (273 – سانتی‌گراد) چه اتفاقاتی می‌افتد؟ چرا دست‌یابی به این دما هیچ وقت در عمل امکان‌پذیر نیست و چه نقاط یا اجرامی در زمین،‌ یا حتی دنیا وجود دارند که به این دما نزدیکند؟

حیات فرا زمینی 1387/11/20

زیست فرازمینی شکل‌های زیست در جاهای غیر از کره زمین است.این مسئله که آیا حیات آلی در جای دیگری از جهان وجود دارد و اینکه آیا ممکن است تمدن ماوراء زمینی وجود داشته باشد، موضوع مهمی ‌برای دانشمندان و عموم مردم بوده است.

آب در دنیای بیگانه 1386/01/23

تلسکوپ فضایی هابل داده‌ای را ثبت کرده‌است که می‌تواند نشانه وجود بخار آب در جو یک سیاره فراخورشیدی کاملا شناخته‌شده باشد. این یافته تنها دوماه پس از شکست تلسکوپ فضایی اسپیتزر در یافتن آب بر سطح این سیاره بدست آمده است.

دنباله‌دارها مولکول‌های پیش‌حیاتی دارند 1385/05/16

با یافتن نیتروژن اتمی در ابرهای میان‌ستاره‌ای، احتمال پیدایش حیات روی زمین از سوی دنباله‌دارها افزایش یافت

ژئوششصد، چشمانش را بر نیمه تاریک جهان گشود 1385/04/11

آیا این تداخل‌سنج آلمانی-بریتانیایی می‌تواند در هجده ماه آینده نشانه‌ای از امواج گرانشی بدست آورد؟

دو سال پرهیجان فراروی فضاپیمای کاسینی 1385/04/08

کاسینی با پشت‌ سر گذاشتن نیمی از ماموریت خود توانست شگفتی‌های فراوانی را در منظومه اسرارآمیز زحل آشکار کند. شباهت گسترده تایتان به زمین، ارتباط متقابل قمرها و حلقه‌ها و یافتن عظیم‌ترین رشته‌کوه منظومه شمسی تنها بخشی از یافته‌های کاسینی است.

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید