تبلیغات
 
کشف سیاره سرکشی که هشت برابر مشتری است 1394/11/27

تیمی از محققان با استفاده از تلسکوپ شمال جمینی موفق به شناسایی یک سیاره سرکش در گروه ستارگان متحرک بتا سه‌پایه شده‌اند که بیش از هشت برابر بزرگتر از سیاره مشتری است.

ادای احترام فضانورد برجسته روس به پدر صنعت موشکی ایران 1394/11/23

الکساندر لازوتکین، فضانورد و مهندس طراحی سامانه های فضایی روسیه در بدو ورود به ایران با حضور در کنار مزار سردار لشگر شهید حسن طهرانی مقدم به پدر صنعت موشکی ایران که نقش ویژه ای در شکل‌گیری صنعت فضایی و ساخت ماهواره برها در کشور داشته، ادای احترام کرد

مانور فضاپیمای ناسا اطراف مشتری تکمیل شد 1394/11/19

فضاپیمای جونو با موفقیت مانور خود برای تنظیم مدارش در اطراف خورشید را تکمیل کرد تا برای مواجهه با سیاره مشتری در پنج ماه آینده آماده شود.

دنباله‌دارها و بارش‌های شهابی، متهم اول انقراض‌های جمعی در زمین 1394/10/15

گروهی از محققان بر این باورند که دنباله‌دارها و شهاب‌سنگ‌ها، مسبب اصلی انقراض جمعی در 260 میلیون سال گذشته بوده‌اند.

گفتگو با دکتر کیاست پورر، استاد پیشکسوت نجوم و اخترفیزیک دانشگاه اصفهان 1394/08/26

کسی را در جامعه نجومی ایران نمی‌توان پیدا کرد که دکتر احمد کیاست‌ پور، استاد پیشکسوت نجوم و اخترفیزیک دانشگاه اصفهان را نشناسد.

درک جدید از منشأ جرقه‌های سیاهچاله 1394/08/16

اولین نظریه که به مدل "تیر چراغ‌برق" معروف است، ادعا می‌کند که تاج، یک منبع جمع و جور و لامپ‌مانند نور است که در بالا و پایین محور تکینگی و در امتداد محور چرخش قرار دارد. احتمال دوم این است که این تاج به شکل یک ابر پراکنده بوده که اطراف سیاهچاله را گ

منظومه شمسی شروعی 'بی تلاطم' داشته است 1394/08/07

فضاپیمای روزتا که دنباله‌داری را در منظومه شمسی تعقیب می کند، در توده غبار اطراف این جرم فضایی ملکول های آزاد اکسیژن کشف کرده است. این یافته با شگفتی کامل دانشمندان روبرو شده که تصور می کردند اکسیژن هنگام تشکیل سیارات با سایر عناصر ترکیب شده است.

یادداشتی بر کتاب یوری گاگارین 1394/08/03

سیروس برزو در نوشته‌های خود هر چیزی را در بستر یک داستان پیش می‌برد. همین ابتکار نیز باعث شده خواندن مقالات و کتاب‌های او جذاب و دل‌چسب باشد.

ماهنامه نجوم ۲۵۱ منتشر شد. 1394/07/19

ماهنامه نجوم ۲۵۱ منتشر شد و همزمان با هفته جهانی فضا پرونده‌ای درباره فناوری فضایی و برنامه‌های فضایی ایران منتشر شد. در این شماره به ماجرای پیدا شدن آب در مریخ پرداخته شده است و تازه‌ترین تصاویر از پلوتو و قمرش کارن بررسی شده است.

کشف سازه حلقوی‌ کیهانی شگفت‌انگیز 1394/06/18

تیمی از دانشمندان مجارستانی-آمریکایی حلقه‌ای متشکل از 9 انفجار پرتو گاما (GRBs) را کشف کرده‌اند که قطر آن حدود پنج میلیارد سال نوری است و دارای شکل دورانی تقریبا منظمی است.

شماره 250 ماهنامه نجوم منتشر شد. 1394/06/11

ویژه‌نامه شماره 250 ماهنامه نجوم در حالی منتشر شده است که در این شماره، به طور ویژه و از زوایای گوناگون به آزمایشگاه بزرگ سرن پرداخته شده است.

کشف اولین شواهد از دگردیسی کهکشان‌ها 1394/06/08

محققان برای نخستین بار دریافتند که بسیاری از کهکشان‌ها پس از شگل‌گیری در پی انفجار بزرگ (بیگ‌بنگ)، دگردیسی عظیمی را از حالت صفحه‌ای به شکل کروی تجربه کرده‌اند.

کشف عظیم‌ترین جسم جهان با وسعت پنج میلیارد سال نوری 1394/05/15

منجمان امریکایی-مجارستانی به رهبری پروفسور «لوجوز بالز» از رصدخانه Konkoly در بوداپست، آن چه را که عظیم‌ترین جسم جهان قابل‌مشاهده یعنی حلقه‌ای متشکل از 9 انفجار پرتو گاما و کهکشان‌هاست، کشف کرده‌اند.

چند واقعیت جالب که باید درباره‌ی سیاه‌چاله‌ها بدانیم! 1394/05/04

معمولاً شنیده‌ایم که وقتی ستاره‌ای که جرم‌اش چندین برابر جرم خورشید است می‌میرد در انتهای فرایند مرگ خود تبدیل به سیاه‌چاله می‌شود. اما این همه‌ی داستان نیست و همه‌ی سیاه‌چاله‌ها هم به این شکل پدید نمی‌آیند.

پلوتو و فضاپیمای «افق‌های نو، New Horizons» 1394/04/22

در روزهای پایانی سفر فضاپیمای «افق‌های نو، New Horizons» هستیم و با رسیدن فضاپیما به پلوتو موفق خواهیم شد تا برای نخستین بار به‌طور مستقیم و مقدماتی منظومه‌ی پلوتو (شامل پلوتو و قمرهایش) را کاوش کنیم.

شماره ۲۴۸ ماهنامه نجوم منتشر شد 1394/04/07

در این شماره نجوم درباره داستان ماجراجویی‌های فضاپیمایی در دنیاهای کوچک منظومه شمسی، بیدار شدن دوباره کاوشگر فیله، تحولات کیهان‌شناسی نوین و همچنین بررسی نجومی رویت‌پذیری هلال ماه‌های رمضان و شوال ۱۴۳۶ می‌خوانید.

کشف بیش از 800 کهکشان تاریک 1394/04/06

منجمان دانشگاه استونی بروک در نیویورک با تحلیل داده‌های بدست‌آمده از تلسکوپ Subaru واقع در هاوایی، 854 کهکشان فوق تاریک را کشف کرده‌اند که مملو از ماده تاریک مرموز بوده و در خوشه کما قرار دارند.

بازوهای کهکشانی چگونه شکل گرفتند؟ ‌ 1394/04/01

‌محققان در تحقیقات جدید خود موفق به ارائه بینشی عمیق نسبت به نحوه شکل‌گیری بازوهای کهکشانی و چگونگی ورود گاز به مرکز کهکشان که میزبان احتمالی سیاه‌چاله است، شدند.

«فیله» در تماس با زمین: همه چیز خوب پیش می‌رود! 1394/03/30

بر اساس اعلام مرکز هوافضای آلمان، فرودگر رباتیک فیله روز جمعه (29 خرداد) پس از چند روز سکوت و حین سفرش به سمت خورشید بر پشت دنباله‌دار، دوباره با زمین تماس گرفت و اعلام کرد "همه چیز خوب پیش می‌رود".

کشف سیستم سیاره‌ای شبیه به نوزادی منظومه شمسی 1394/03/16

تیمی از دانشمندان حاضر در پروژه تلسکوپ Subaru در هاوایی، سیستم سیاره‌ای جوانی را یافته‌اند که به نوزادی منظومه شمسی شباهت‌های قابل‌توجهی دارد.

فضانورد مشهور روس به کمپین خیریه هنرمندان ایرانی پیوست 1394/03/06

یک فضانورد روس با تقدیر از هنرمندان حاضر در کمپین خیریه «سین هشتم؛ سرپناه»، تعدادی از یادبودهای فضایی خود را به طور نمادین برای حمایت از این حرکت خیرخواهانه اهدا کرد.

ساخت پایگاه دائمی در سوی تاریک ماه 1394/02/22

رییس جدید سازمان فضایی اروپا از هدف خود برای ساخت یک پایگاه فضایی در سمت تاریک ماه خبر داده و خواستار همکاری شرکای بین‌المللی برای به واقعیت پیوستن این خواسته شده است.

دورترین کهکشان جهان شناسایی شد 1394/02/16

ستاره‌شناسان موفق به شناسایی دورترین کهکشان جهان در فاصله 13.1 میلیارد سال نوری شدند.

گردهمایی ستارگان باستانی برای شکل‌گیری خوشه‌های ستاره‌ای 1394/02/15

بر اساس تحقیقات دانشمندان کانادایی، ستارگان باستانی در آغاز جهان و صدها میلیون سال پس از انفجار بزرگ (Big Bang)، برای شکل‌دادن گروه‌هایی از ستارگان فوق‌العاده شفاف، گردهم آمدند.

کشف یک سیاره عظیم فراخورشیدی در مدار ستاره‌ای کوچک 1394/02/14

ستاره‌شناسان دانشگاه ملی استرالیا موفق به کشف یک ستاره فراخورشیدی غول‌پیکر در مدار یک ستاره سرد در فاصله 500 سال نوری از زمین شدند.

شماره ۲۴۷ ماهنامه نجوم منتشر شد. 1394/02/07

در این شماره ماهنامه نجوم از روایت تولد یک ستاره تا مقایسه دوربین‌های مناسب برای عکاسی نجومی می‌خوانید. ژرفای این شماره به مناسبت پنجاهمین سالگرد نخستین راهپیمایی انسان در فضا به موضوع سفر به فضا و مأموریت‌های فضایی اختصاص یافته است.

سن ماه اعلام شد 1394/02/01

نتایج جدیدترین تحقیق صورت گرفته توسط محققان ناسا و دانشگاه آریزونا نشان می‌دهد، سن ماه 4.47 میلیارد سال است.

کهکشان‌های غول پیکری که از درون خاموش می‌شوند 1394/01/30

منجمان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) آژانس فضایی اروپا و تلسکوپ فضایی هابل، موفق شدند چگونگی خاموش‌شدن شکل‌گیری ستارگان در کهکشان‌های دوردست را در بازه زمانی سه میلیارد سال پس از انفجار بزرگ آشکارسازی ‌کنند.

دارنده جایزه ترویج علم ایران در «سین هشتم» 1394/01/27

سیروس برزو - روزنامه‌نگار علمی پیشگام ترویج دانش فضایی در کشور و برنده جایزه سال گذشته ترویج علم ایران - با پیوستن به جمع هنرمندان حاضر در کمپین خیریه «سین هشتم؛ سرپناه»، تعدادی از یادبودهای موجود در کلکسیون منحصر به فرد فضایی خود را برای حمایت از مر

رونمایی از بهترین نقشه ماده تاریک تاکنون 1394/01/25

یک تحقیق بین‌المللی علمی که برای شناسایی ماده تاریک در سراسر جهان در حال انجام است، اخیرا نخستین نتایج خود را در قالب یک نقشه منتشر کرده که به نمایش تمرکز ماده مرموز در کیهان پرداخته است.

ورود دیرهنگام خورشید به جشن تولد ستاره راه شیری 1394/01/25

در یکی از جامع‌ترین تحقیقات چند رصدخانه‌ای کهکشان، ستاره‌شناسان با همکاری «بهروزی» دانشمند ایرانی‌الاصل دانشگاه استنفورد دریافتند که کهکشان‌هایی مانند راه شیری تحت یک انفجار تولد ستاره‌ای قرار گرفته‌اند که طی آن، تعداد زیادی از ستارگان با سرعت بسیار

گذشته ماه فاش شد 1394/01/23

محققان به جزئیات جدیدی از گذشته ماه دست یافتند.

شناسایی بلوک‌های سازنده حیات در یک ستاره دوردست 1394/01/23

دانشمندان برای نخستین بار وجود مولکول‌های آلی پیچیده‌ای را آشکارسازی کرده‌اند که نمایانگر بلوک‌های سازنده حیات است.

نمایی منحصربه‌فرد از تولد یک ستاره 1394/01/17

یک جفت تصویر از یک ستاره جوان که با فاصله 18 سال از یکدیگر به ثبت رسیده، تفاوت چشمگیری را به نمایش گذاشته است که به دانشمندان، نمای منحصربفردی را از چگونگی شکل‌گیری ستارگان غول‌پیکر در مراحل اولیه شکل‌گیری آن‌ها ارائه کرده است.

کشف وجود ابر در سیارات فراخورشیدی با روش تحلیلی جدید 1394/01/02

محققان موسسه فناوری ماساچوست روش جدیدی را برای تحلیل داده‌های تلسکوپ فضایی کپلر ناسا طراحی کرده‌اند که به شناسایی ابرهای حاضر در جو سیارات فراخورشیدی دور کمک خواهد کرد.

«داون» اسرار «کوتوله سرس» را فاش می‌کند 1393/12/13

کاوشگر داون ناسا روز جمعه (پانزدهم اسفند) پس از هشت سال ماجراجویی در اعماق فضا، به مقصد نهایی خود یعنی سیاره کوتوله سرس می‌رسد و شروع به فاش‌کردن اسرار این جرم کیهانی خواهد کرد.

زندگی درون یک حباب 1393/12/11

فرض کنید یک روز صبح از خواب بیدار شده‌اید و به شما بگویند که درون یک حباب زندگی می‌کنید که دمای آن یک میلیون کلوین است. احتمالا اولین واکنش شما خندیدن و باورنکردن باشد، اما درست است و باور کنید: ما درون یک حباب زندگی می‌کنیم که دمای آن یک میلیون کلوی

نقض روند زاد‌ و‌ ولد ستارگان در کهکشان راه‌شیری 1393/12/10

منجمان برزیلی مدعی‌اند، دو خوشه ستاره‌ای را کشف کرده‌اند که بر اخلاف انتظار آنها، در ناحیه دورافتاده‌ای از کهکشان راه‌شیری در حال شکل‌گیری هستند.

شماره ۲۴۵ ماهنامه نجوم منتشر شد. 1393/12/04

در شماره ۲۴۵ نجوم با چند موضوع مهم نجومی و فضایی که اخیرا در ایران اتفاق افتاده است روبه‌رو می‌شویم. با رسیدن آینه تلسکوپ رصدخانه ملی ایران به کشور، یک قدم به پیشرفت طرح رصدخانه ملی نزدیک‌تر می‌شویم. تغییرات مهمی نیز این روزها در سازمان فضایی ایران ا

توده‌های وهم‌آلود مریخی دانشمندان را سردرگم کرد 1393/11/29

توده‌های ابرمانند مشاهده‌شده بر فراز مریخ در سال 2012، دانشمندان حاضر در پروژه‌های مطالعه جو این جرم کیهانی را سردرگم کرده است.

چرا برخی کهکشان‌ها جوانمرگ می‌شوند؟ 1393/11/17

تحقیقات جدید دانشمندان استرالیایی نشان داده که برخی کهکشان‌ها به دلیل از دست دادن زودهنگام گاز مورد نیاز برای ایجاد ستاره‌های جدید، جوانمرگ می‌شوند.

کشف ردپای همنوع‌خواری کهکشان‌ها توسط تلسکوپ هابل 1393/11/15

تصاویر ارائه‌شده توسط هابل، کهکشانی را در فرآیند بلعیده‌شدن توسط کهکشان بزرگ‌تر مجاور به نمایش می‌گذارد.

شبیه‌سازی شکل‌گیری جهان در دقیق‌ترین مدل رایانه‌یی کیهان با همکاری محقق ایرانی 1393/11/06

تیمی بین‌المللی از منجمان با همکاری یک محقق ایرانی، شبیه‌سازی‌ای از جهان خلق کرده‌اند که از لحاظ اندازه‌ و سن به جهان مملو از کهکشا‌ن‌های واقعی‌ شباهت دارد.

نظریه جدید درباره وجود دو سیاره شناخته نشده منظومه شمسی 1393/10/28

ستاره‌شناسان بر این باورند که حداقل دو سیاره شناخته نشده در ورای سیاره پلوتو وجود دارند که منتظر کشف شدن هستند.

موفقیت مریخ‌نورد پیر در بالا رفتن از تپه 135متری 1393/10/22

مریخ‌نورد فرصت در آغاز یازدهمین سال حضور بر سطح سیاره سرخ، موفق به بالا رفتن از یک تپه 135 متری شد.

کشف انگشتان تاریک جو خورشید 1393/10/16

محققان مرکز تحقیقات سیستم‌های خورشیدی موسسه ماکس پلانک آلمان با همکاری محققان آمریکایی موفق به ارائه توضیحی درخصوص ساختار انگشت مانند خورشید شدند.

کشف سیاره‌ای هم‌اندازه زمین با عمری دو برابر منظومه شمسی 1393/10/13

منجمان دانشگاه بیرمنگهام سیاره‌ای هم‌اندازه زمین را در کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند که 11.2 میلیارد سال قدمت دارد و سن آن دو برابر سن منظومه شمسی برآورد شده است.

کشف همسایه کوتوله و تنهای کهکشان راه شیری 1393/10/06

تیمی از دانشمندان امریکایی و روسی نوعی کهکشان کوتوله تنها و کوچک‌اندام را شناسایی کرده‌اند که هفت میلیون سال نوری از زمین واقع شده است.

کشف نشانه‌هایی از وجود آب در سنگ باستانی مریخ 1393/10/06

تجزیه و تحلیل قدیمی‌ترین شهاب‌سنگ متعلق به مریخ نشان می‌دهد که مریخ باستانی دارای آب بوده است، اما به جای اقیانوس‌های وسیع، احتمالا دریاهای کوچکی بر سطح سیاره سرخ وجود داشتند.

کشف اولین سیاره فراخورشیدی در ماموریت جدید شکارچی پیر ناسا 1393/09/29

تلسکوپ فضایی کپلر با کشف ابرزمینی در فاصله 180 سال نوری، مجددا ماموریت خود برای شکار سیاره‌های فراخورشیدی را از سر گرفت.

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید